Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Στήριξη Τουρκίας στην ΠΓΔΜ με τον Νταβούτογλου να δηλώνει «Μακεδόνας»


«Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της "Μακεδονίας", αλλά επίσης αισθάνομαι "Μακεδόνας"», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη βράβευσή του σε εκδήλωση σκοπιανής ομογενειακή οργάνωσης στο Σικάγο.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι λαμβάνει το βραβείο εξ ονόματος 75 εκατομμυρίων Τούρκων φίλων της ΠΓΔΜ και σημείωσε ότι η χώρα του θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ και το δικαίωμα επιλογής του λαού της χώρας οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υπό το συνταγματικό της όνομα και πως η Τουρκία, πάντα, ακόμη και στον επόμενο αιώνα, την επόμενη χιλιετία, θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ. 

Εξάλλου, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε συνάντηση, στο Σικάγο, με τον ομόλογο του της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και για τους τρόπους με τους οποίους η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας θα μπορούσε να αντικατοπτριστεί στα τελικά Συμπεράσματα της Συνόδου, αναφορικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβάνοφ υπογράμμισε τα επιχειρήματα και τις προσδοκίες της ΠΓΔΜ ενώ ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και κατά τη Σύνοδο του Σικάγο αλλά και αργότερα, η ΠΓΔΜ μπορεί να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη στήριξη της Τουρκίας, η οποία θα πράξει παν το δυνατό για να τη βοηθήσει.

 http://www.nooz.gr/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου