Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δεν ελήφθησαν αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια


Ολοκληρώθηκε, μετά από δύο και πλέον ώρες, η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, χωρίς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το ύψος των περικοπών, αλλά και την αναδρομικότητά τους- βάσει του υπάρχοντος νόμου- από την 1η Ιουλίου εφέτος. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, «είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη ενόψει της άφιξης της τρόικας για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων». 

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας και Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι αρχηγοί των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις εφετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, με ισοδύναμες περικοπές δαπανών

και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013. 
I-Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου