Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πιο αδύνατοι όσοι τρώνε σοκολάτα


Οι άνθρωποι που τρώνε συστηματικά σοκολάτα έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος απ’ όσους δεν την βάζουν ποτέ στο στόμα τους, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Το εύρημα προέρχεται από μελέτη με 1.000 εθελοντές, η οποία εξέτασε τη διατροφή, τις θερμίδες και τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) – είναι ένας δείκτης της παχυσαρκίας.
Οι επιστήμονες εκτιμούν πως μολονότι η σοκολάτα είναι πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες, περιέχει και ουσίες οι οποίες ευνοούν περισσότερο την απώλεια βάρους παρά την σύνθεση σωματικού λίπους.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Archives of Internal Medicine», η συσχέτιση που εντόπισαν παρέμεινε ισχυρή ακόμα και όταν έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για παχυσαρκία, όπως η καθιστική ζωή.
Οι εθελοντές είχαν ηλικία 20-85 ετών και κατανάλωναν σοκολάτα δύο φορές την εβδομάδα κατά μέσον όρο (από καμία έως πέντε).
Όσοι από αυτούς έτρωγαν σοκολάτα με τη μεγαλύτερη συχνότητα, γενικώς προσλάμβαναν περισσότερες θερμίδες (μεταξύ αυτών, πολλές από κορεσμένα λίπη) σε σύγκριση με όσους απέφευγαν τη σοκολάτα.
Ακόμα κι έτσι, όμως, οι λάτρεις της σοκολάτας είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος απ’ ό,τι οι συνομήλικοί τους που προσλάμβαναν εξίσου πολλές θερμίδες, αλλά από διαφορετικές, μη σοκολατούχες πηγές.
Σε απόλυτους αριθμούς, πέντε μερίδες σοκολάτα την εβδομάδα σήμαιναν 2,3 έως 3,2 κιλά λιγότερα για όσους τις κατανάλωναν, έναντι όσων την απέφευγαν.
Ωστόσο, η συχνότητα στην κατανάλωση της σοκολάτας, και όχι η ποσότητά της, απεδείχθη η πιο σημαντική για το σωματικό βάρος.
«Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν πως η σύνθεση των θερμίδων, και όχι μόνο ο αριθμός τους, έχει μεγάλη σημασία στον καθορισμό του τελικού αντίκτυπού τους στο σωματικό βάρος», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μπέατρις Γκόλομπ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Οικογενειακής & Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.
Άλλα οφέλη
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστημονικές μελέτες υποδηλώνουν ότι η σοκολάτα παρέχει οφέλη στην υγεία.
Αρκετές προγενέστερες έχουν δείξει ότι λίγη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, ενώ η κατανάλωση κυρίως μαύρης σοκολάτας, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, έχει φανεί να ασκεί ευνοϊκές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Η σοκολάτα – και πάλι, κυρίως η μαύρη – έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών οξυγόνου.
Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου είναι ιδιαίτερα δραστικά μόρια που παράγονται διαρκώς από τον οργανισμό και προκαλούν βλάβες στα κύτταρά του. Μεταξύ άλλων έχουν σχετιστεί και με την ανάπτυξη καρκίνου.
Οι κατεχίνες
Η δρ Γκόλομπ και οι συνεργάτες της πιστεύουν ότι η ευνοϊκή επίδραση της σοκολάτας στον άπαχο μυϊκό ιστό του σώματος και στο σωματικό βάρος οφείλεται σε μία ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών της σοκολάτας, που λέγονται κατεχίνες.
Προγενέστερες μελέτες σε ποντίκια έχουν δείξει πως οι κατεχίνες μπορούν να μας αδυνατίσουν. Όπως είχαν δείξει, ποντίκια που τρέφονταν επί 15 ημέρες με επικατεχίνη (είναι η κατεχίνη της μαύρης σοκολάτας), παρουσίασαν βελτιωμένες επιδόσεις στην άσκηση και εμφανείς αλλαγές στην μυϊκή σύστασή τους.
Οι κατεχίνες θεωρείται ο λόγος για τον οποίο και άλλα τρόφιμα, όπως το πράσινο τσάι, συμβάλλουν στο αδυνάτισμα.


Πηγή : Web Only

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Οι άντρες θα ζουν όσο οι γυναίκες


Οι άντρες οσονούπω θα βγουν νικητές στην προαιώνια διαμάχη των δύο φύλων – όσον αφορά την επιβίωση, τουλάχιστον.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το χάσμα στην επιβίωση ανδρών και γυναικών θα έχει γεφυρωθεί μέχρι το 2030, με τα σημερινά αγόρια να «παίρνουν κεφάλι» κατά 1-2 μήνες από τα συνομήλικά τους κορίτσια.
Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία για το προσδόκιμο επιβίωσης, στα μέσα του 19ου αιώνα δηλαδή, λένε οι ειδικοί.
Πρακτικά τα νέα ευρήματα σημαίνουν πως τα αγόρια που γεννήθηκαν το 2000 θα έχουν προσδόκιμο επιβίωσης τα 87 χρόνια – όσο και τα κορίτσια δηλαδή, συν ένα-δύο μήνες παραπάνω.
Παραδοσιακά οι άντρες ήταν το αδύναμο φύλο στο θέμα της επιβίωσης, αφού έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά την ενδομήτριο ανάπτυξη και κατά μέσον όρο πεθαίνουν πριν από τις συμβίες τους.
Όπως ανακοίνωσε ο δρ Λες Μέιχιου, καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και σύμβουλος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, η διαφορά στην επιβίωση ανδρών και γυναικών έφτασε στο μέγιστο σημείο της (στα έξι χρόνια) στα μέσα της δεκαετίας του ’70.
Έκτοτε, οι άντρες άρχισαν να εγκαταλείπουν σταδιακά τις κακές συνήθειες (λ.χ. το κάπνισμα που είναι κύρια αιτία καρκίνου του πνεύμονα) και να εργάζονται σε λιγότερο σκληρές συνθήκες (λ.χ. μακριά από τα ορυχεία), ενώ σημαντική πρόοδος επετεύχθη και στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το έμφραγμα, το οποίο εκδηλώνουν τριπλάσιοι άνδρες απ’ ό,τι γυναίκες.
Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες άρχισαν μεταξύ άλλων να υιοθετούν τις κακές συνήθειες των ανδρών (και πάλι χαρακτηριστικό παράδειγμα το τσιγάρο) με συνέπεια να αυξάνονται πλέον τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα στις γυναίκες, ενώ μειώνονται στους άντρες.
Ο συνδυασμός όλων των προαναφερθέντων παραγόντων είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν οι άντρες το χαμένο έδαφος στο προσδόκιμο επιβίωσης.
«Υπήρξε τεράστια μείωση του αριθμού των ανδρών που εργάζονται στη βαριά βιομηχανία, μειώνεται σταθερά ο αριθμός των ανδρών που καπνίζουν και επιπλέον η θνησιμότητα από έμφραγμα ελαττώνεται σταθερά», δήλωσε ο δρ Μέιχιου.


Πηγή : Web Only

Η βία γερνάει πρόωρα τα παιδιά - τους «κόβει» 10 χρόνια ζωής


Τα παιδιά που συστηματικά πέφτουν θύματα βίας, παρουσιάζουν φθορές στο DNA τους παρόμοιες με αυτές του γήρατος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που έδειξε πως η βία τα γερνάει κατά 7-10 χρόνια.
Τα νέα ευρήματα εξηγούν γιατί οι ενήλικες με ιστορικό βίαιης παιδικής ηλικίας έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν ψυχικά και σωματικά νοσήματα σε νεότερη ηλικία από την αναμενόμενη για τον γενικό πληθυσμό.
Παρακολουθώντας επί σειρά ετών 118 ζεύγη πανομοιότυπων διδύμων, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ντιουκ ανακάλυψαν ότι αγόρια και κορίτσια τα οποία έπεφταν θύματα σωματικής ή ψυχολογικής κακοποίησης στις ηλικίες 5-10 ετών, παρουσίαζαν βράχυνση των τελομερών τους.
Τα τελομερή είναι προστατευτικές δομές των χρωμοσωμάτων, που περιβάλλουν σαν καπάκια τις άκρες τους (είναι σαν τα πλαστικά περιβλήματα στις άκρες των κορδονιών των παπουτσιών). Κάθε φορά που ένα κύτταρο διαιρείται (πολλαπλασιάζεται), τα τελομερή γίνονται λίγο πιο κοντά.
Έπειτα από 50 έως 60 κυτταρικές διαιρέσεις τα τελομερή έχουν κοντύνει τόσο πολύ, ώστε το κύτταρο μπαίνει σε κατάσταση γήρατος και τελικά πεθαίνει.
Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει τη βράχυνση των τελομερών με αυξημένες πιθανότητες νοσήσεως αλλά και θανάτου σε νεώτερη ηλικία, γεγονός που υποδηλώνει ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη βιολογική ηλικία.
Όπως έδειξε η νέα μελέτη, όσο περισσότερα είδη βίας είχαν ασκηθεί σε ένα παιδί, τόσο πιο γρήγορα κόνταιναν τα τελομερή του, γράφουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση «Molecular Psychiatry».
«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι το στρες που προκαλεί η βία στα παιδιά, επιταχύνει τη συρρίκνωση των τελομερών και έτσι την κυτταρική γήρανση», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άινταν Σάλεβ.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως όσοι μεγαλώνουν ως παιδιά υπό συνθήκες στρες, διαθέτουν μεγαλώνοντας πιο κοντά τελομερή. Ο δρ Σάλεβ και οι συνεργάτες του από το King’s College του Λονδίνου θέλησαν να διαπιστώσουν εάν η βράχυνση των τελομερών συμβαίνει εν όσω εξελίσσονται τα στρεσογόνα γεγονότα ή αργότερα στη ζωή.
Έτσι, ανέλυσαν στοιχεία από τα 118 ζεύγη πανομοιότυπων διδύμων, που γεννήθηκαν το 1994 και το 1995 – πολλά από έφηβες μητέρες. Το 42% των διδύμων είχε πέσει θύματα βίας κατά την παιδική ηλικία.
Οι ερευνητές πήραν δείγματα DNAαπό τα παιδιά στις ηλικίες 5 και 10 ετών, μετρώντας τα τελομερή σε δεκάδες χιλιάδες κύτταρα κάθε φορά και βγάζοντας τελικά έναν μέσο όρο του μήκους τους σε κάθε παιδί ξεχωριστά.
Επιπλέον, μέσω συνεντεύξεων κατέγραψαν την έκθεσή τους στην βία στις ηλικίες 5, 7 και 10 ετών, αξιολογώντας τρία είδη: την οικογενειακή (αυτήν ανάμεσα στη μητέρα και τον σύντροφό της), την σωματική κακοποίηση των ίδιων των παιδιών και το αν έπεφταν θύματα νταήδων εντός και εντός σχολείου.
Το μήκος των τελομερών μειωνόταν σε όλα τα παιδιά καθώς μεγάλωναν, αλλά τα 39 παιδιά που είχαν πέσει θύματα βίας παρουσίαζαν κατακόρυφη συρρίκνωσή του. Την μεγαλύτερη επίπτωση είχε η αθροιστική βία, με τα παιδιά που είχαν πέσει θύματα περισσότερης των μία μορφών της, να έχουν την μέγιστη διάβρωση των τελομερών.
Ο δρ Σάλεβ υπολόγισε ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν στα τελομερή αυτών των 39 παιδιών σημαίνουν ότι έχουν χάσει 7 έως 10 χρόνια ζωής, σε σύγκριση με όσα παιδιά μεγάλωσαν σε περιβάλλον γεμάτο αγάπη.
Η όλη έρευνα δεν έχει ακόμα τελειώσει, καθώς οι ερευνητές συλλέγουν νέα δείγματα DNA από τους εθελοντές τους, οι οποίοι είναι πλέον 18 ετών, αναζητώντας ενδείξεις επικείμενων προβλημάτων υγείας, όπως η υπέρταση και ο διαβήτης.
«Πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα υγείας στο εγγύς μέλλον», εξήγησε ο δρ Σάλεβ.


Πηγή : Web Only

ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΥΣΗ!


Τι άλλο θα διαβάσουμε. Γυναίκα πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Αιγίου με την πρόθεση να κάνει μήνυση στον σύζυγό της επειδή αδυνατούσε να ασκήσει τα συζυγικά του καθήκοντα!
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί του ΑΤ Αιγίου όταν άκουσαν μια γυναίκα να τους λέει ότι ο άνδρας της είναι ανίκανος. Μάλιστα η γυναίκα συνοδευόμενη από τον πατέρα της είχε πάρει για τα καλά τους δρόμους της δικαιοσύνης αφού πρώτα είχε επισκεφτεί τον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Κόσμος» ο εισαγγελέας την παρέπεμψε στην αστυνομία για να βρει το δίκιο της.
«Μα είναι δυνατόν τώρα να τρέχετε με μηνύσεις στα δικαστήρια επειδή ο γαμπρός σας έχει πρόβλημα στύσης; Εξάλλου δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο», φέρεται να είπε ο αστυνομικός, για να πάρει την παράλογη απάντηση: «Να τον πάρετε τηλέφωνο και να του κάνετε συστάσεις…».
Η απίστευτη ιστορία είχε και συνέχεια αφού την επόμενη μέρα η αστυνομία μετά από αφόρητες πιέσεις συζύγου και πεθερού κάλεσε τον άνδρα για να τον ενημερώσει για το περιστατικό.
Ο άνδρας δεν πίστευε στα αφτιά του και εν μέρει παραδέχτηκε το πρόβλημα το οποίο όμως απέδωσε στο άγχος που του δημιουργεί η γυναίκα του.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

2,5 τονους οπλα εδωσαν στους Τουρκους της θρακης,απο την ΜΙΤ


Υπόθεση Ivy-B
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τουρκικής μυστικής δράσης αποτελεί η υπόθεση του λαθρεμπορικού Ivy-B την οποία αποκάλυψε αρχικά η εφημερίδα Το Βήμα στις 3 Ιουλίου 1983 και στην οποία αναφέρεται εκτενώς ο δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης (βλ. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ, α΄έκδοση, σελ. 423).
Το Ivy-B, ένα παλιό φορτηγό 334 τόνων με αγγλική σημαία ήταν ο πρωταγωνιστής σε αυτή την άγνωστη εν πολλοίς ιστορία, η οποία είναι ενδεικτική της μεθοδικότητας αλλά και μακρόχρονης ανατρεπτικής δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Θράκη. Το εν λόγω σκάφος (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων για τους Ταμίλ) αρχικά εθεάθη να πλέει χωρίς φώτα πορείας ανοιχτά του Πόρου, γεγονός το οποίο κίνησε την περιέργεια του πληρώματος του περιπολικού σκάφους της τότε θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας.
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε η ύπαρξη φορτίου 2,5 τόνων όπλων, πυρομαχικών και έντυπου υλικού, τα οποία όμως αποκάλυψαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την δράση και τους σκοπούς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Το φορτίο περιείχε συνολικά 90 τυφέκια G-3 χωρίς αριθμούς σειράς και 180 γεμιστήρες, 2 πυροβόλα MG-3 και 35.000 φυσίγγια των 7,62mm για τα προαναφερθέντα όπλα, 10 ημιαυτόματα πιστόλια με 3.200 φυσίγγια των 9mm, 200 πλάκες ΤΝΤ με 1000 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, πυροκροτητές και συστήματα ηλεκτρικής πυροδότησης καθώς και αριθμό φορητών ασυρμάτων. Το υλικό συνοδευόταν απο τουρκικά φυλλάδια για την χρήση των όπλων και λοιπό έντυπο υλικό για την διεξαγωγή ανορθόδοξων επιχειρήσεων, πάντα στην τουρκική. Προφανώς και δεν επρόκειτο για μια απλή υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων. Πιθανολογείται ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν κάποια ερημική τοποθεσία στην Αττική, όπου οι σύνδεσμοι τοπικοί σύνδεσμοι των Τούρκων θα φρόνιζαν για την προώθηση των όπλων στους τελικούς παραλήπτες στην Δυτική Θράκη.
Όπως έγινε γνωστό τα όπλα προέρχονταν απο την τουρκική κρατική βιομηχανία όπλων ΜΚΕΚ και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Ιρλανδός καπετάνιος το φορτίο είχε παραγγείλει η τουρκική κρατική Κτηματική Τράπεζα και είχε φορτωθεί στην Νικομήδεια, δίπλα από τον (αυστηρότατα) φρουρούμενο ναυστάθμο του Τουρκικού Ναυτικού…

Η Σχολή Ευελπίδων στις 10 καλύτερες στρατιωτικές ακαδημίες του κόσμου


Με τον τίτλο “10 Most Prestigious Military Academies in the World” η αμερικανική ιστοσελίδα OnlineCollege.orgπαρουσιάζει τις δέκα στρατιωτικές ακαδημίες στο κόσμο με το υψηλότερο γόητρο. Δέκατη στη σειρά η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Η εν λόγω ιστοσελίδα ανήκει σε οργανισμό ο οποίος εξειδικεύεται στη εξεύρεση διεξόδων εκπαίδευσης για νέους, επαγγελματικό προσανατολισμό και άλλα σχετικά. Μεταξύ των προτάσεων που κάνει είναι και το στρατιωτικό επάγγελμα. Για το λόγο αυτό προτείνει, όπως σημειώνεται, κάποιες από τις καλύτερες, τις πιο αυστηρές και του πιο υψηλού γοήτρου στρατιωτικές ακαδημίες στον κόσμο. Δείτε, γράφει η αμερικανική ιστοσελίδα, ποιες σχολές παράγουν σήμερα τους καλύτερους και πιο διακεκριμένους αξιωματικούς:


  1. UNITED STATES MILITARY ACADEMY
    , WEST POINT, NEW YORK
  2. UNITED STATES NAVAL ACADEMY, ANNAPOLIS, MARYLAND
  3. ROYAL AIR FORCE COLLEGE CRANWELL, SLEAFORD, UNITED KINGDOM
  4. ROYAL MILITARY ACADEMY SANDHURST, CAMBERLEY, UNITED KINGDOM
  5. THE SPECIAL MILITARY SCHOOL OF SAINT-CYR, COETQUIDAN, FRANCE
  6. PLA NATIONAL DEFENSE UNIVERSITY, BEIJING, CHINA.
  7. GENERAL STAFF ACADEMY, MOSCOW, RUSSIA
  8. NATIONAL DEFENSE ACADEMY OF JAPAN, YOKOSUKA, JAPAN
  9. SOUTH AFRICAN MILITARY ACADEMY, THABA TSWANA, SOUTH AFRICA
  10. HELLENIC MILITARY ACADEMY, VARI, GREECE
Σε μια εποχή που τα πάντα δείχνουν να καταρρέουν στη χώρα μας, ειδικώς δε η εκπαίδευση βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ, βρίσκεται μια στρατιωτική σχολή που διασώζει, στο μέτρο που μπορεί, το γόητρο της χώρας. Τη στιγμή που τα πανεπιστήμιά μας έχουν πλήρως απαξιωθεί και ουσιαστικά τα περισσότερα δεν λειτουργούν, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι οι 2 από τις 10 σχολές είναι ανωτέρων αξιωματικών – επιτελών) τότε οι διακεκριμένες στρατιωτικές ακαδημίες μένουν οκτώ. Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποιοι επιδιώκουν μετ’ επιτάσεως να φέρουν μέσα στις στρατιωτικές σχολές συστήματα και νοοτροπίες των πανεπιστημίων της χώρας μας (βλ. άρθρο μου  «Απύθμενο θράσος!»).
Η ΣΣΕ, το αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χώρας, συνεχίζει μια ένδοξη πορεία, αποτελώντας και σήμερα υπόδειγμα, παρά τα προβλήματα αλλά και τις επιθέσεις που δέχεται (όπως άλλωστε οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα) ακόμα και εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Έγραφα σε πρόσφατο άρθρο μου («Η ΣΣΕ αποτελεί σύμβολο!«Η ΣΣΕ αποτελεί σύμβολο και τα σύμβολα δημιουργούν περηφάνια και ενισχύουν το φρόνημα. Ήταν λοιπόν επόμενο να αποτελέσει στόχο. Από την πλευρά μας οφείλουμε να προστατεύουμε τη Σχολή μας – όπως και τις άλλες Σχολές των ΕΔ – «σαν τα μάτια μας», με κάθε τρόπο. Σ’ αυτές βρίσκεται ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ελληνικής νεολαίας. Η ελληνική κοινωνία τις έχει ανάγκη.»
Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όλα αυτά οφείλονται στη σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων, επί σειρά δεκαετιών. Στρατιωτικές ηγεσίες, διοικήσεις, αξιωματικοί δούλεψαν και δουλεύουν για να διατηρηθεί η Σχολή στο επίπεδο που πρέπει και που την κάνει να διακρίνεται. Κοντά σ’ αυτά είναι και η παράδοση που «μεταφέρει» φρόνημα, λεβεντιά και περηφάνια.
Όπως σημειώνεται στην εν λόγω ιστοσελίδα, για την ΣΣΕ, «οι σημερινοί σπουδαστές ενώ δεν είναι Σπαρτιάτες, λαμβάνουν σκληρή εκπαίδευση για να καταστούν αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. Η σχολή ιδρύθηκε το 1828, και έχει παραγάγει αξιωματικούς οι οποίοι όχι μόνο πολέμησαν σε σημαντικές παγκόσμιες συρράξεις αλλά έγιναν επιστήμονες, συγγραφείς, μηχανικοί, και καθηγητές που όλοι διακρίθηκαν στο πεδίο τους».
Όλοι όσοι περάσαμε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αισθανόμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά. Θα θέλαμε μάλιστα να πούμε προς κάποιες κατευθύνσεις: «κάτω τα χέρια από τη ΣΣΕ»
Δρ. Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
ΠΗΓΗ strategy reports

Λόγω μνημονίου… καταργούνται απλές φράσεις!


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μπει πια σε άλλους ρυθμούς ζωής, προσπαθώντας ο καθένας με τον τρόπο του να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση, η οποία μας επιβλήθηκε εν μία νυκτί (τρόπος του λέγειν!). Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα και, μάλιστα, να βγάλουμε εκτός καθημερινότητας κάποιες συνηθισμένες φράσεις που όλοι μας χρησιμοποιούσαμε συνεχώς! Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι λέμε για να μη φαντάζει ουτοπικό αυτό που ακούει ο συνομιλητής μας. Γιατί με τα νέα δεδομένα οι φράσεις που θα διαβάσετε στη συνέχεια δεν… κολλάνε με τίποτα!
Για γέλια και για κλάματα…
1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα “Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).
2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση “Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές” (δεν έχετε, είπαμε).
3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση “Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις” (Μία; αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ…….!!!).
4. Καταργείται πλέον το σύνθημα “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).
5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για
εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).
6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον
ανύπαρκτος όρος).
7. Η φράση “εθελοντική εργασία” θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος “εργασία” από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.
8. Έπειτα και από τη σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά “Εσύ, τί θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;”
9. Από την έκφραση “δουλειές με φούντες” κρατήστε τις φούντες! Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστούν, αυτούς τους καιρούς δεν πετάμε τίποτα!
10. Ξεχάστε τη δικαιολογία “άργησα γιατί είχα μία δουλειά” καθώς δεν περνάνε πια αυτά …
11. Η έκφραση “εργασία και χαρά” καταργείται μέχρι νεωτέρας.
12. Καταργούνται επίσης χαζές ερωτήσεις τύπου “τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;” – “άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;” – “τι δουλειά είχες με αυτόν/ήν;
Υ.Γ. Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε … ή αλλιώς σε δουλειά να βρισκόμαστε!!!
Πηγή: olympia.gr

Και οι άνδρες προσποιούνται οργασμό


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό, αλλά δεν ξέραμε τίποτα σχετικό για τους άνδρες. Πρόσφατη μελέτη (Muehlenhard, 2010) σε δείγμα 180 ανδρών και 101 γυναικών έδειξε πως και τα δύο φύλα προσποιούνται οργασμό, αν και πιο συχνά οι γυναίκες (50%) απ’ ό,τι οι άνδρες (25%).

Η πλειονότητα των ανδρών και γυναικών ανέφερε πως προσποιήθηκε οργασμό κατά τη διάρκεια κολπικής διείσδυσης, ενώ πιο σπάνια σε στοματικό σεξ ή άλλες πρακτικές.

Επίσης, η πλειοψηφία και των δύο φύλων ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη επαφή δεν είχαν πάρει οι ίδιοι την πρωτοβουλία να κάνουν σεξ, ενώ αρκετοί ανέφεραν πως δεν είχαν σεξουαλική διάθεση. Η προσποίηση οργασμού ήταν περισσότερο πιθανή όταν είχε γίνει μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως στο δείγμα των ανδρών.
Ποιοι είναι οι λόγοι που προσποιούνται οι άνδρες οργασμό;
Οι άνδρες, περισσότερο από τις γυναίκες, ανέφεραν πως προσποιήθηκαν όταν δεν μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό είτε επειδή είχαν πιει πολύ είτε επειδή είχαν προηγούμενο οργασμό την ίδια μέρα. Επίσης, συχνός λόγος ήταν το ότι ήθελαν να τερματίσουν την επαφή.

Το 82% των ανδρών (και το 61% των γυναικών) ανέφερε πως ήθελε να διακόψει την επαφή γιατί ήθελε να κοιμηθεί ή είχε κουραστεί. Αλλος λόγος για την προσποίηση ήταν να μη στενοχωρήσουν τη σύντροφό τους (ο λόγος αυτός ήταν συχνός και στα δύο φύλα, αλλά πιο πολύ στις γυναίκες).
Η μελέτη αυτή δείχνει καθαρά πως και στους άνδρες συχνά διαφέρει αυτό που συμβαίνει από αυτό που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να συμβαίνει. Φαίνεται πως οι μύθοι ότι «οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ» και «ο ένας είναι υπεύθυνος για τον οργασμό του άλλου» εξακολουθούν να υπάρχουν παρά το ότι προκαλούν δύσκαμπτες σεξουαλικές πρακτικές.
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κίνδυνος καρκίνου του προστάτη από γονίδιο του μαστού


Ένα ελαττωματικό γονίδιο που αυξάνει τις πιθανότητες κληρονομούμενου καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, τετραπλασιάζει και τις πιθανότητες των ανδρών να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το εύρημα πρακτικά σημαίνει πως οι άνδρες με ισχυρό οικογενειακό ιστορικό οποιασδήποτε από τις δύο μορφές καρκίνου, θα μπορούσαν να υποβληθούν σε γενετικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι φορείς του επίμαχου γονιδίου – του BRCA1 – ώστε να ελέγχουν προληπτικά τον προστάτη τους από νεαρή ηλικία.
Και αυτό, διότι το ελαττωματικό γονίδιο φαίνεται πως σχετίζεται με μία εξαιρετική επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη, γεγονός που καθιστά την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία εξαιρετικά σημαντικές.
Η μελέτη διεξήχθη στο Ίδρυμα Μελέτης του Καρκίνου και τον νοσηλευτικό οργανισμό The Royal Marsden NHS Foundation Trust, στη Βρετανία, και δημοσιεύεται στην «Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου» (BJC).
Το κύριο συμπέρασμά της είναι πως οι άνδρες που φέρουν το γονίδιο BRCA1 έχουν μία πιθανότητα στις 11 να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη μέχρι τα 65 τους χρόνια.
Στις γυναίκες, το ίδιο γονίδιο πενταπλασιάζει τις πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, με συνέπεια να έχουν έξι στις δέκα πιθανότητες να τον παρουσιάσουν. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει αρκετές φορείς του στην προληπτική μαστεκτομή.
Το BRCA1 σχετίζεται επίσης με τον καρκίνο των ωοθηκών.
«Ξέρασμε εδώ και καιρό ότι καρκίνος του μαστού και του προστάτη σχετίζονται με κάποιον τρόπο, αλλά η νέα έρευνα αποκαλύπτει πως το κλειδί είναι όντως το κληρονομούμενο, ελαττωματικό γονίδιο BRCA1», δήλωσε η δρ Έμμα Μάλκολμ, εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού Prostate Action που συγχρηματοδότησε τη νέα μελέτη.
«Όταν ο γενετικός έλεγχος καταστεί πιο γρήγορος και πιο προσιτός για όλους, θα μπορούμε να εντοπίζουμε εγκαίρως τους άνδρες με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη και να τους παρακολουθούμε από νεαρή ηλικία».
«Έως τώρα υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες για τον ρόλο των μεταλλαγών του γονιδίου BRCA1 στην εμφάνιση καρκίνου του προστάτη, αλλά η μελέτη αυτή δείχνει πως το συγκεκριμένο γονίδιο παίζει τελικά σημαντικό ρόλο στους άντρες που το φέρουν», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Ρος Ίλς, από το Ίδρυμα Μελέτης του Καρκίνου.
«Το σημαντικότερο είναι πως έχουμε ήδη φάρμακα που στοχεύουν σε συγκεκριμένες μεταλλαγές του BRCA1».
Η μελέτη βασίσθηκε σε γενετική ανάλυση των όγκων από 886 άνδρες με καρκίνο του προστάτη. Από αυτούς, οι 4 έφεραν τις συγκεκριμένες μεταλλαγές - και οι 3 από αυτούς είχαν εκδηλώσει τον καρκίνο πριν από τα 65 τους χρόνια.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες, αλλά σε έναν στους τρεις έχει τόσο βραδεία εξέλιξη, ώστε απαιτείται μόνο παρακολούθηση των ασθενών και όχι κάποια θεραπεία.


Πηγή : Web Only

Άγιος Γεώργιος (275 – 303)!!!ΥΜΝΟΙ ΟΡΘΟΥ


Από τους δημοφιλέστερους Αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Ονομάζεται, επίσης, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος. Ειδικά στη χώρα μας, δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει εξωκλήσι ή εκκλησία αφιερωμένη στη μνήμη του, ενώ το όνομα Γεώργιος είναι από τα πλέον συνηθισμένα.
Κατά τους συναξαριστές και την Ιερή Παράδοση, ο Γεώργιος γεννήθηκε μεταξύ 275 και 281 στη Νικομήδεια της Βιθυνίας. Ο πατέρας του Γερόντιος καταγόταν από πλούσια οικογένεια της Καππαδοκίας και ήταν στρατιωτικός και Συγκλητικός. Η μητέρα του Πολυχρονία καταγόταν από τη Λύδδα της Παλαιστίνης. Και οι δύο γονείς του Γεωργίου είχαν βαπτιστεί χριστιανοί.
Μετά τον θάνατο του πατέρα του, η οικογένεια του Αγίου μετακόμισε στη Λύδδα, την πατρίδα της μητέρας του. Σε νεαρή ηλικία, ο Γεώργιος ακολούθησε στρατιωτική καριέρα και εντάχθηκε στο Ρωμαϊκό Στρατό. Γρήγορα ξεχώρισε για τις ικανότητες και την ανδρεία του κι έλαβε το αξίωμα του Τριβούνου. Ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός τον προήγαγε σε Δούκα (διοικητή) και Κόμη (συνταγματάρχη) στο σώμα της αυτοκρατορικής φρουράς.
Το 303 μ.Χ. ο Διοκλητιανός άρχισε λυσσαλέους διωγμούς κατά των Χριστιανών. Ο Γεώργιος αρνήθηκε να εκτελέσει τις διαταγές του και ομολόγησε την πίστη του. Ο αυτοκράτορας, που δεν περίμενε αυτή τη συμπεριφορά από ένα δικό του άνθρωπο, διέταξε να υποβάλουν τον Γεώργιο σε φρικτά βασανιστήρια, προκειμένου να απαρνηθεί την πίστη του.
Αφού τον λόγχισαν, του ξέσχισαν τις σάρκες με ειδικό τροχό από μαχαίρια. Έπειτα τον έριξαν σε λάκκο με βραστό ασβέστη και κατόπιν τον ανάγκασαν να βαδίσει με πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια. Ο Γεώργιος υπέμεινε καρτερικά το μαρτύριο και στις 23 Απριλίου 303 αποκεφαλίστηκε στα τείχη της Νικομήδειας. Την ημερομηνία αυτή τιμάται η μνήμη του σε όλο τον χριστιανικό κόσμο, με εξαίρεση τις ορθόδοξες εκκλησίες, όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν από το Πάσχα ή συμπίπτει με το Πάσχα, επειδή η ακολουθία του περιλαμβάνει αναστάσιμους ύμνους. Στην περίπτωση αυτή, ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη Δευτέρα της Διακαινησίμου.
Το λείψανο του Γεωργίου, μαζί με αυτό της μητέρας του, η οποία μαρτύρησε την ίδια ή την επόμενη ημέρα, μεταφέρθηκε και τάφηκε στη Λύδδα. Από εκεί, όπως βεβαιώνουν οι πηγές, οι Σταυροφόροι πήραν τα ιερά λείψανα της Αγίας Πολυχρονίας και τα μετέφεραν στη Δύση. Επί του τάφου του Γεωργίου ο Μέγας Κωνσταντίνος έκτισε ναό.
Η θαυμαστή καρτερία που επέδειξε ο Γεώργιος κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του και τα θαύματα που επιτέλεσε, συνετέλεσαν στη μεταστροφή πολλών παριστάμενων Ρωμαίων στον Χριστιανισμό, με επιφανέστερη περίπτωση της συζύγου του Διοκλητιανού, Αλεξάνδρας, η οποία ασπάστηκε τον Χριστιανισμό μαζί με τους δούλους της Απολλώ, Ισαάκιο και Κοδράτο. Η μνήμη τους τιμάται στις 21 Απριλίου.
Η φήμη του Γεωργίου διαδόθηκε σε όλη την Ανατολή. Ήδη, τον 4ο αιώνα υπήρχαν στη Συρία ναοί με το όνομά του, ενώ στην Αίγυπτο είχαν χτιστεί προς τιμήν του 40 ναοί και 3 μοναστήρια. Στην Κωνσταντινούπολη αναφέρεται ναός του Γεωργίου, ήδη, από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Οι εκκλησιαστικοί ποιητές, όπως ο Ρωμανός ο Μελωδός, του αφιέρωσαν θριαμβευτικούς ύμνους και εγκώμια, ανακηρύσσοντάς τον «Αστέρα πολύφωτον, ώσπερ ήλιον λάμποντα», «Πρωταθλητάρχην και πρωτοστράτηγον και μέγαν ταξιάρχην της πίστεως» και της «πίστεως υπέρμαχον και μάρτυρα αήττητον και νικητήν θεόστεπτον», «περιφρουρούντα το εν θαλάσση πλέοντα, τον εν οδώ βαδίζοντα και τον εν νυκτί κοιμώμενον», μεγαλομάρτυρα τροπαιοφόρον, του οποίου, «το θαυμάσιον αυτού όνομα εν πάση τη γη άδεται». Το απολυτίκιο του Αγίου:
Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής
και των πτωχών υπερασπιστής,
ασθενούντων ιατρός, βασιλέων υπέρμαχος,
τροπαιοφόρε, μεγαλομάρτυς Γεώργιε,
πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ
σωθήναι τα ψυχάς ημών.

Τα αποδοθέντα εις τον Άγιο θαύματα είναι πάμπολλα, μερικά από τα οποία παράδοξα και παράλογα. Από τον 9ο αιώνα κιόλας, ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Νικηφόρος Α' αναγκάστηκε να τα αποδοκιμάσει δημοσίως ως «τερατώδεις λήρους» και «φλυαρίας ανάμεστα». Το πλέον υμνηθέν θαύμά του είναι η Δρακοκτονία, που όμως ως μύθος προϋπήρχε. Σύμφωνα με την παράδοση, στα περίχωρα της Κυρήνης, περιοχή της σημερινής Λιβύης, υπήρχε ένα δράκος που παραφύλαγε σε μια πηγή και εμπόδιζε την ύδρευση του χωριού, ενώ κατέτρωγε τους περαστικούς.
Για να εξευμενίσουν τον δράκο, οι χωρικοί του έστελναν κάθε μέρα ως τροφή από ένα παιδί,το οποίο επέλεγαν δια κλήρου. Ο Θεός τους λυπήθηκε κι έστειλε τον Άγιο Γεώργιο για να εξολοθρεύσει τον δράκο, σε μία ημέρα που ήταν έτοιμος να καταβροχθίσει την όμορφη μοναχοκόρη του τοπικού άρχοντα. Ο Άγιος, μετά από φοβερή μονομαχία με τον δράκο, τον σκότωσε κι έσωσε την ωραία κόρη. Τότε, ο πατέρας της, αλλά και όλο το χωριό που ήταν ειδωλολάτρες, βαπτίστηκαν Χριστιανοί.
Το θαύμα αυτό αποδίδεται στην επιβίωση ενός πανάρχαιου εθίμου, της προσφοράς ανθρωποθυσιών στους δαίμονας, που καραδοκούσαν στις πηγές των υδάτων. Ο λαογράφος Νικόλαος Πολίτης το θεωρεί ως αναβίωση του αρχαίου μύθου του Περσέα, που έσωσε την Ανδρομέδα από τέρας. Ο μύθος ήταν ακόμη ζωντανός στην περιοχή της Καππαδοκίας, όπου έδρασε και μαρτύρησε ο Γεώργιος. Η Δρακοκτονία του Αγίου Γεωργίου δεν αναφέρεται στους αρχικούς Βίους του Αγίου, γι' αυτό και μέχρι τον 12ο αιώνα η εκκλησιαστική εικονογραφία τον παρουσιάζει πεζό και όχι επί λευκού ίππου να διατρυπά με το δόρυ του τον δράκο, όπως επικράτησε να εικονίζεται αργότερα.
Ο Άγιος Γεώργιος κατέχει μια σημαντική θέση στο λαϊκό εορτολόγιο. Οι εορτές του Αγίου Γεωργίου (23 Απριλίου) και του Αγίου Δημητρίου (26 Οκτωβρίου) ελαμβάνοντο παλαιότερα ως χρονικά ορόσημα για τις αγροτικές και ποιμενικές συμφωνίες (προσλήψεις βοσκών, καλλιέργεια κτημάτων κλπ), καθώς διαιρούν τον χρόνο σε δύο εξαμηνίες. Η γιορτή μέσα στην πασχαλινή περίοδο δίνει την ευκαιρία για ένα ανοιξιάτικο πανηγυρισμό στα πολλά εξωκλήσια και τις στάνες των κτηνοτρόφων, με προσφορά γαλακτερών στους επισκέπτες και ζωοθυσίες (κουρμπάνια) προς τιμή του Αγίου.
Ο Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος είναι ο προστάτης-Άγιος: της Αγγλίας, των χριστιανών της Παλαιστίνης, της Βηρυτού, της Γεωργίας, του βουλγαρικού Στρατού, της Καταλανίας, του Ελληνικού Πεζικού, των Μασόνων, των Προσκόπων, των Σταυροφόρων και της στάνη



Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η ικανοποίηση από το σεξ αυξάνεται με την ηλικία


Η ικανοποίηση των γυναικών από τη σεξουαλική τους ζωή αυξάνεται με την ηλικία, είτε επειδή βελτιώνεται το ίδιο το σεξ είτε επειδή κάνουν σεξ μόνο όταν πραγματικά το θέλουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, ρώτησαν σχετικώς 806 εθελόντριες, ηλικίας 40 έως 100 ετών (μέση ηλικία: 67 ετών), το 63% από τις οποίες είχε περάσει την κλιμακτήριο.
Σε όλο το ηλικιακό φάσμα, δύο στις δέκα εθελόντριες είπαν πως έχουν πολύ έντονη ερωτική επιθυμία ενώ, στον αντίποδα, τέσσερις στις δέκα είπαν πως δεν νιώθουν ποτέ ή σχεδόν ποτέ ερωτική επιθυμία.
Ωστόσο, η μία στις δύο είχαν ερωτικό σύντροφο με τον οποίο είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο μήνα, αν και η συχνότητα των ερωτικών επαφών μειωνόταν με την πάροδο της ηλικίας.
Από τις σεξουαλικά ενεργές γυναίκες, η μία στις τρεις είπαν πως είχαν χαμηλή ερωτική επιθυμία αλλά σε όλο το ηλικιακό φάσμα οι περισσότερες (το 67,1%) είπαν πως μπορούσαν να νιώσουν διέγερση, ύγρανση του κόλπου και οργασμό στη διάρκεια του σεξ.

Τα ποσοστά της ικανοποίησης από το σεξ αυξάνονταν κατ' αναλογίαν με τις ηλικιακές ομάδες, με τα υψηλότερα να καταγράφονται στις γυναίκες ηλικίας άνω των 80 ετών, περισσότερες από τις μισές εκ των οποίων δήλωσαν πως το σεξ τις ικανοποιεί «πάντα» ή «σχεδόν πάντα».
Στην ίδια ηλικιακή ομάδα καταγράφηκε και η υψηλότερη συχνότητα ικανοποίησης από τον οργασμό, αν και εξίσου υψηλή ήταν και στις νεώτερες γυναίκες (ηλικίες 40-55 ετών). 

Συνολικά, περισσότερες από τις μισές (το 61%) σεξουαλικά ενεργές εθελόντριες δήλωσαν «αρκετά» ή «πολύ» ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή.
Όπως γράφουν η καθηγήτρια Επιδημιολογίας δρ Ελίζαμπεθ Μπάρετ-Κόνορ και οι συνεργάτες της στο τεύχος Ιανουαρίου της «Αμερικανικής Επιθεώρησης Ιατρικής» (AJM), μπορεί να έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε την ερωτική επιθυμία ως προαπαιτούμενο του σεξ, αλλά στην παρούσα μελέτη μόλις η μία στις πέντε γυναίκες που έκαναν σεξ είχαν υψηλή ερωτική επιθυμία.
Ειδικά στις ηλικίες άνω των 80 ετών, σπανίως ανέφεραν οι γυναίκες ότι είχαν ερωτική επιθυμία, παρότι οι μισές είχαν ενεργό σεξουαλική ζωή και έφταναν σε οργασμό.
«Παρά το γραμμικό μοντέλο που θέλει την επιθυμία να προηγείται της σεξουαλικής πράξης, τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η γυναίκα συμμετέχει στην σεξουαλική πράξη για διάφορους λόγους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η τρυφερότητα ή η διατήρηση μιας σχέσης», δήλωσε η δρ Μπάρετ-Κόνορ.
Και πρόσθεσε πως ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα της μελέτης είναι πως στις ηλικίες άνω των 70 ετών, η πλειονότητα των γυναικών που έκαναν σεξ είχαν διατηρήσει την ικανότητα διέγερσης, ύγρανσης του κόλπου και οργασμού στη διάρκεια του σεξ.
«Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν η συνέχιση της σεξουαλικής δραστηριότητας βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία ή αν ισχύει το αντίστροφο, αλλά το εύρημά μας διαφέρει από τις κοινές πεποιθήσεις για το σεξ στην τρίτη ηλικία», είπε η δρ Μπάρετ-Κόνορ.


Πηγή : Web Only

Τα 14 λάθη που κάνουμε με τα προφυλακτικά


Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες κυήσεις ούτε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Δυστυχώς, μία νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι τα λάθη με τα προφυλακτικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένα.
Μερικά από τα πιο συχνά είναι η χρήση του προφυλακτικού μετά την έναρξη της συνουσίας ή η αφαίρεσή του πριν αυτή ολοκληρωθεί, αλλά και το ξετύλιγμά του πριν από την τοποθέτηση.
Πολλοί άντρες εξάλλου το τοποθετούν με τρόπο που δεν αφήνει χώρο στην άκρη του για να χωρέσει το σπέρμα, ενώ άλλοι δεν το ελέγχουν πριν το βάλουν για να δουν εάν είναι γερό.
Αυτού του είδους τα λάθη αυξάνουν τον κίνδυνο διαρροής ή ρήξης του προφυλακτικού, σύμφωνα με την ανασκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Sexual Health».
«Η χρήση του προφυλακτικού είναι πολύ πιο πολύπλοκη απ’ ό,τι νομίζουμε και τα λάθη μόνο σπάνια δεν είναι», λέει ο ερευνητής δρ Ρίτσαρντ Κρόσμπι, καθηγητής και διευθυντής στο Τμήμα Συμπεριφορών Υγείας του Κολεγίου Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι.
Εάν το προφυλακτικό χρησιμοποιηθεί σωστά, είναι κατά 98% αποτελεσματικό στην αποφυγή μιας ανεπιθύμητης κύησης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τυπικά, όμως, τα ποσοστά ανεπιθύμητων κυήσεων με χρήση προφυλακτικού κυμαίνονται γύρω στο 15%.
Οι ερευνητές με επικεφαλής την δρα Στέφανι Σάντερς από το Ίδρυμα Μελέτη του Σεξ, του Φύλου & της Αναπαραγωγής Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ανέλυσαν όλες τις μελέτες για τα λάθη με τα προφυλακτικά που έχουν διεξαχθεί από το 1995 έως σήμερα.
Συνολικά ήταν 50 μελέτες που είχαν διεξαχθεί σε 14 χώρες, με την πλειονότητα να έχουν πραγματοποιηθεί σε ΗΠΑ και Βρετανία.
Στις μελέτες συμμετείχαν διάφορες ομάδες εθελοντών, από παντρεμένους και εκδιδόμενες γυναίκες έως φοιτητές, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν πολλά και διαφορετικά λάθη.
Πριν την εκσπερμάτωση
Ένα από τα σημαντικότερα, όσον αφορά την προστατευτική δύναμη των προφυλακτικών, ήταν η χρήση τους μετά την έναρξη της συνουσίας και λίγο πριν από την εκσπερμάτωση – μία τακτική την οποία είπε πως ακολουθεί ποσοστό από 17% έως 51,1% των εθελοντών, αναλόγως με τη μελέτη.
Η τακτική αυτή ακυρώνει τη δύναμη του προφυλακτικού να προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, διότι ανταλλαγή σωματικών υγρών συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του σεξ και όχι μόνο στη διάρκεια της εκσπερμάτωσης.
Πολυάριθμα ήταν τα λάθη και όσον αφορά την τοποθέτηση των προφυλακτικών. Ποσοστό έως 25,3% των ερωτηθέντων είπαν πως ξετυλίγουν το προφυλακτικό πριν το τοποθετήσουν στο πέος, αντί να το ξετυλίξουν πάνω του.
Σχεδόν οι μισοί εξάλλου είπαν πως το εφαρμόζουν δίχως να αφήνουν χώρο στην άκρη του για το σπέρμα. Επιπλέον, το 75% των ανδρών και το 82% των γυναικών είπαν πως ποτέ δεν ελέγχουν εάν το προφυλακτικό είναι γερό, πριν το χρησιμοποιήσουν.
Άλλα λάθη
Η μελέτη έδειξε ακόμα τα εξής:
* Το βγάζουν πρόωρα. Ποσοστό έως 44,7% των ερωτηθέντων στις μελέτες είπαν πως βγάζουν το προφυλακτικό πριν τελειώσει η συνουσία.
* Αφήνουν τον αέρα. Σχεδόν οι μισές γυναίκες (το 48,1%) και το 41,6% των ανδρών ανέφεραν πως δεν βγάζουν τον αέρα από την άκρη του προφυλακτικού.
* Γυρνάνε το μέσα έξω. Ποσοστό έως 30,4% των ερωτηθέντων είπαν ότι στη διάρκεια του σεξ βγάζουν το προφυλακτικό και γυρνάνε το μέσα-έξω πριν το ξανατοποθετήσουν.
* Δεν κρατάνε το προφυλακτικό. Η έξοδος του πέους έπειτα από την εκσπερμάτωση πρέπει να γίνεται με τον άντρα να κρατάει την βάση του προφυλακτικού, ώστε να μην του γλιστρήσει και υπάρξει διαρροή σπέρματος. Όπως, όμως, διαπιστώθηκε, αυτό δεν γίνεται σε ποσοστό έως 57% των περιπτώσεων.
* Δεν το ξετυλίγουν εντελώς. Το 11,2% των ανδρών αρχίζουν την ερωτική πράξη με μισοξετυλιγμένο το προφυλακτικό στο πέος τους.
* Το ανοίγουν με αιχμηρά αντικείμενα. Το 11,2% των ερωτηθέντων είπαν ότι ανοίγουν την συσκευασία του προφυλακτικού με ψαλιδάκια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, κινδυνεύοντας έτσι να το τρυπήσουν και να μην το δουν.
* Δεν χρησιμοποιούν λυπαντικό. Το 16% έως 25,8% ανδρών και γυναικών χρησιμοποιούν προφυλακτικό χωρίς λιπαντικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο ρήξης.
* Χρησιμοποιούν λάθος λιπαντικό. Το 4,7% των ανδρών χρησιμοποιούν λιπαντικό με βάση το λάδι, το οποίο μπορεί να διαβρώσει το προφυλακτικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο διαρροής.
* Ξαναχρησιμοποιούν το προφυλακτικό. Ποσοστό έως 3,3% των ερωτηθέντων είπαν ότι χρησιμοποιούν τουλάχιστον δύο φορές το προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική συνεύρεση.
* Λάθος συνθήκες φύλαξης. Ποσοστό έως 19,1% των ερωτηθέντων αποθηκεύουν τα προφυλακτικά σε συνθήκες εκτός των συστάσεων που αναγράφονται στις συσκευασίες τους.
Συνέπειες
Με όλ’ αυτά τα λάθη στη χρήση, μοιραία η νέα μελέτη αποκάλυψε πως είναι πολύ συνηθισμένα προβλήματα η ρήξη, η διαρροή και το γλίστρημα του προφυλακτικού:
* Ποσοστό έως 40,7% των ερωτηθέντων είπαν πως τους έχει συμβεί να σπάσει το προφυλακτικό στη διάρκεια του σεξ.
* Ποσοστό έως 19,3% των ερωτηθέντων είπαν πως έχει γλιστρήσει το προφυλακτικό στη διάρκεια του σεξ και έχει βγει από τη θέση του.
* Ποσοστό έως 7,6% των ανδρών και 12,5% των γυναικών είπαν πως τους έχει συμβεί να υπάρξει διαρροή σπέρματος από το προφυλακτικό.


Πηγή : Web Only

25 τρικ για να αδυνατίσετε χωρίς δίαιτα


Σας είναι δύσκολο να κάνετε πολύ καιρό δίαιτα ή να πηγαίνετε συστηματικά στο γυμναστήριο; Βρετανοί ειδικοί έχουν μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος (ή έστω να δείχνετε πιο αδύνατοι) δίχως καν να προσπαθήσετε.
1. Σκεφθείτε πως είστε αδύνατοι. Έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσετε βάρος, εάν ονειρεύεστε συνεχώς τον νέο, αδύνατο εαυτό σας. Και όσο πιο αληθινή είναι η εικόνα που δημιουργείτε στο μυαλό σας, τόσο πιο έντονη θα είναι η επιθυμία σας να την πραγματοποιήσετε.
2. Να πίνετε νερό. Είναι εύκολο να μπερδέψετε την δίψα με την πείνα και να απλώσετε το χέρι σε ένα μπισκότο, ενώ στην πραγματικότητα θέλετε ένα ποτήρι νερό. Φροντίστε, συνεπώς, να είναι καλά ενυδατωμένος ο οργανισμός σας. Για να μπορέσετε να επιτύχετε τον στόχο των οκτώ ποτηριών νερού που συνιστούν πολλοί ειδικοί, φροντίστε να έχετε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό στο γραφείο σας ή στο ψυγείο, από το οποίο θα πίνετε συνεχώς στη διάρκεια της ημέρας.
3. Να τρώτε περισσότερα φασόλια και φακές. «Όλα τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή αυξάνουν αργά και σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να αργεί να αναπτυχθεί το αίσθημα της πείνας», λέει η διατροφολόγος δρ Ουέντυ Ντόϋλ. Προσπαθήστε να προσθέτετε διάφορα είδη οσπρίων στις σάλτσες για ζυμαρικά, στις σούπες και στα βραστά φαγητά με κρέας για να τα κάνετε πιο χορταστικά, δίχως να αυξάνετε την περιεκτικότητά τους σε λίπη ή θερμίδες.
4. Μην ξεχνάτε κανένα γεύμα. «Η διατήρηση σταθερών των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έχει ζωτική σημασία, αν θέλετε να αποφύγετε τις... κρίσεις πείνας που σας οδηγούν στο τσιμπολόγημα και την πολυφαγία», επισημαίνει η δρ Ντόϋλ.
5. Πάρτε χρώμα. Το καφέ δέρμα πάντοτε μάς κάνει να δείχνουμε πιο αδύνατοι απ' όσο το λευκό _ και η καλή εμφάνιση πάντοτε τονώνει το ηθικό, οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες να προσέξετε με νέο κουράγιο τη σιλουέτα σας. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, ένα προϊόν αυτομαυρίσματος, για να μοιάζετε σαν να ολοκληρώσατε μόλις την ηλιοθεραπεία σας.
6. Περιορίστε το λάδι. «Αν χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα μόλις μια κουταλιά της σούπας λάδι λιγότερο την ημέρα, μέσα σε έναν χρόνο θα έχετε χάσει αρκετές θερμίδες, ώστε η ζυγαριά σας να σας δείχνει τουλάχιστον 4 κιλά λιγότερο», υπογραμμίζει η διαιτολόγος Τζούλιετ Κέλοου.
7. Να καθαρίζετε το σπίτι. Δύο ώρες δουλειές του σπιτιού την εβδομάδα «καίνε» αρκετές θερμίδες ώστε να χάνονται περισσότερα από 3 κιλά τον χρόνο! Και όσο περισσότερες βαριές δουλειές κάνει κανείς, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει _ χώρια που το σπίτι θα λάμπει από καθαριότητα.
8. Φάτε πρωτεΐνες. Μην αμελείτε τις λίγων λιπαρών πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια, το ψητό κοτόπουλο και το άπαχο κρέας. Μελέτες που διεξήχθησαν στο Ερευνητικό Ίδρυμα Ρόουετ, στην Αμπερντήν, έδειξαν ότι οι πρωτεΐνες είναι πιο αποτελεσματικές στον κορεσμό της πείνας απ' όσο οι υδατάνθρακες ή τα λίπη. Αν, συνεπώς, τρώτε λίγες πρωτεΐνες με το μεσημεριανό σας, θα ελαττώσετε τις πιθανότητες να τσιμπολογήσετε κάτι ανθυγιεινό το απόγευμα.
9. Να κάνετε μικρές αλλαγές. Να κάνετε καθημερινά μία από τις αλλαγές που προτείνονται στη συνέχεια, και θα «γλιτώνετε» 120 θερμίδες χωρίς να νιώθετε πείνα _ αυτό είναι αρκετό για να χάσετε 5 κιλά σε έναν χρόνο!
Αντί για...                                        Προτιμήστε...
4 χοντρές φέτες ψωμί με βούτυρο   4 μέτριες φέτες ψωμί με άλειμμα λίγων λιπαρών
2 κοφτές κουταλιές της σούπας       2 κοφτές κουταλιές της
κανονική μαγιονέζα                          σούπας μαγιονέζα λίγων λιπαρών
1 κουτί κανονικό αναψυκτικό           1 ποτήρι ανθρακούχο νερό ή 1 κουτί αναψυκτικό λάιτ
2 ποτήρια πλήρες γάλα                     2 ποτήρια αποβουτυρωμένο γάλα
1 ψητή πατάτα με βούτυρο και τυρί  1 ψητή πατάτα με βραστά φασόλια
10. Να στέκεστε ευθυτενείς. Σταθείτε με το πλάι μπροστά στον καθρέπτη και κάνετε τα εξής: σηκώστε τους ώμους και «ρίξτε» τους προς τα πίσω, πριν τους αφήσετε να έρθουν σε μια άνετη θέση. Ταυτοχρόνως, «σφίξτε» τους μυς της κοιλιάς και των γλουτών σας, και ωθήστε προς τα έξω το στήθος σας. Θα διαπιστώσετε αμέσως πως η κοιλιά σας γίνεται πιο επίπεδη και μοιάζετε πιο «μαζεμένοι». Δώστε, συνεπώς, ιδιαίτερη προσοχή στην στάση του σώματός σας, ό,τι κι αν κάνετε – και φροντίστε να στέκεστε με ίσια την πλάτη.
11. Να περπατάτε. Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά αν περπατάτε 10 λεπτά την ημέρα περισσότερο, θα χάσετε 3 κιλά μέσα σε έναν χρόνο! Και είναι εύκολο να εντάξετε αυτό το δεκάλεπτο στο καθημερινό σας πρόγραμμα _ δεν έχετε παρά να μεταφέρετε μόνοι σας τα χαρτιά από το ένα γραφείο στο άλλο, να κάνετε μια μικρή βόλτα όταν έχετε διάλειμμα ή να ανεβοκατεβαίνετε με τα πόδια στους ορόφους. Το καλύτερο, δε, με τη βάδιση είναι ότι δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό εξοπλισμό _ απλώς ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια, που να στηρίζει καλά τα πόδια.
12. Μην εγκαταλείψετε τις γλυκές γεύσεις. Η δρ Άνν ΝτεΛόϋ, καθηγήτρια Διαιτητικής στο Queen Margaret University College, στο Εδιμβούργο, πιστεύει πως λίγες γλυκές τροφές μπορούν να κάνουν την δίαιτα πιο εύγευστη και πιο εύκολη. Προτιμήστε, όμως, όσες αποτελούν καλές πηγές και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως τα γιαούρτια φρούτων (είναι πλούσια σε ασβέστιο) και τα ξηρά φρούτα (είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες).
13. Προσοχή στις αγορές σας. Ο φυσικός ιατρός Μάϊκλ Φαν Στράτεν συνιστά τον οδηγό που παρατίθεται στη συνέχεια σε όσους κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας στο σούπερ μάρκετ: Χωρίστε το καρότσι σε τρία ισομεγέθη τμήματα. Γεμίστε το ένα με φρούτα, λαχανικά και σαλάτες, το δεύτερο με ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά. Στη συνέχεια, χωρίστε το τρίτο σε τρία τμήματα, το ένα εκ των οποίων θα είναι πολύ πιο μικρό. Γεμίστε ένα από τα μεγαλύτερα με κρέας, ψάρια, πουλερικά ή χορτοφαγικές εναλλακτικές λύσεις, το δεύτερο με λίγων λιπαρών γάλα, τυρί και γιαούρτι, και το τρίτο (το μικρότερο) με βούτυρο και λιχουδιές. «Με αυτό τον τρόπο, οι πειρασμοί στο ψυγείο σας θα είναι ελάχιστοι και ουσιαστικά δεν θα χρειασθείτε ποτέ δίαιτα, ενώ θα περιορίσετε στο ελάχιστο τον κίνδυνο νοσήσεως», επισημαίνει ο κ. Φαν Στράτεν.
14. Κάνετε επιτόπιο τζόγγινγκ. Εντάξει, η λοιπή οικογένειά σας μπορεί να νομίζει ότι τρελαθήκατε, αλλά εάν κάνετε επιτόπιο τζόγγινγκ επί δύο λεπτά, τρεις φορές κάθε απόγευμα, μπορείτε να χάσετε ακόμα και 3 κιλά σε έναν χρόνο!
15. Να τρώτε καθισμένοι. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εάν το βάλετε σκοπό να μην τρώτε ποτέ στο πόδι, θα απολαμβάνετε περισσότερο το φαγητό και θα αποκτήσετε επίγνωση του τι και πόσο τρώτε.
16. Αλλάξτε τα κριτσίνια σας. Αν είστε λάτρης των πάσης φύσεως κριτσινιών και τρώτε ένα πακέτο την ημέρα, αρκεί να τα αλλάξετε με μια ποικιλία λίγων λιπαρών για να χάσετε 2,5 κιλά μέσα σε έναν χρόνο.
17. Να τρώτε πολλές ίνες. Όποτε είναι δυνατόν, να επιλέγετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως το ψωμί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και το καφέ ρύζι, συνιστά η διατροφολόγος Τζούντιθ Ουϊλς. Οι φυτικές ίνες δεν περιέχουν θερμίδες, και έτσι σας χορταίνουν χωρίς να αυξάνουν το σωματικό βάρος. Επιπλέον, επιβραδύνουν τον ρυθμό κενώσεως του στομάχου, με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.
18. Σηκωθείτε από την καρέκλα. «Κάψτε» θερμίδες εύκολα, φροντίζοντας να σηκώνεστε από την θέση σας κάθε φορά που μιλάτε στο τηλέφωνο. Γενικά, αν στέκεστε όρθιοι επί μία ώρα περισσότερη την ημέρα, θα καίτε 50 θερμίδες περισσότερες _ ήτοι μισό κιλό μείον κάθε 10 εβδομάδες, χωρίς ουσιαστικά να κάνετε κάτι!
19. Να τρώτε αργά. Να αφήνετε κάτω το μαχαίρι και το πιρούνι σας μετά από κάθε μπουκιά, ώστε κατ' ανάγκην να επιβραδύνετε τον ρυθμό με τον οποίο τρώτε. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε δραστικά τις πιθανότητες που έχετε να φάτε περισσότερο από το κανονικό.
20. Να αγοράζετε μικρές ποσότητες. Εάν έχετε την τάση να παρατρώτε λιχουδιές, όπως τα γλυκά ή τα κριτσίνια, αρχίστε να αγοράζετε ατομικές μερίδες και όχι οικογενειακές συσκευασίες, συνιστά ο διαιτολόγος Λύντελ Κοσταίην. Και αυτό, διότι πιθανότατα θα... αδειάζετε με την ίδια λαχτάρα και το μικρό και το μεγάλο πακέτο. Και αν αυτό δεν σας πείθει, σκεφθείτε πως αν αντικαταστήσετε μια μεγάλη πλάκα από την αγαπημένη σας σοκολάτα με μια «παιδική», μπορείτε μέσα σε έναν χρόνο καθημερινής αντικατάστασης να χάσετε 55.000 θερμίδες _ ή περισσότερα από 15 κιλά!
21. Πετάξτε το τηλεχειριστήριο. Το να σηκώνεστε αρκετές φορές κάθε βράδυ για να αλλάζετε κανάλι στην τηλεόραση αποτελεί μια θαυμάσια άσκηση, η οποία γίνεται δίχως να το αντιληφθείτε.
22. Ελέγξτε την πείνα σας. Μην αρχίζετε το φαγητό εάν δεν σκεφθείτε πόσο πεινάτε. Να αποκτήσετε την συνήθεια να βαθμολογείτε την πείνα σας από το 1 έως το 10 _ κάθε φορά που θα συνειδητοποιείτε ότι η πείνα σας είναι κάτω από 5, αφήστε να περάσει λίγη ώρα πριν αρχίσετε να τρώτε.
23. Να διαλέγετε λίγων λιπαρών έτοιμα φαγητά. Κάθε φορά που αγοράζετε ένα έτοιμο φαγητό, να ελέγχετε την περιεκτικότητά του σε λίπη _ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% ή τα 5 γραμμάρια (gr) ανά 100 gr τροφής. «Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εξασφαλίζετε πως δεν θα προσλάβετε πολλές θερμίδες από λίπη», επισημαίνει η δρ Ντόϋλ.
24. Προσέξτε τις καραμέλες για τον λαιμό. Αν πιπιλάτε μία κάθε δύο ώρες, μπορεί να καταναλώνετε έως 80 θερμίδες περισσότερες την ημέρα, μια ποσότητα που αναλογεί σε μία φέτα ψωμί. Για να καταπραΰνετε, συνεπώς, τον πονόλαιμο, προσπαθήστε να κάνετε και γαργάρες με αλατόνερο _ είναι καλύτερο και για τα δόντια σας!
25. Επιλέξτε έξυπνα το ποτό σας. Να προτιμάτε τα ποτά που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και θα «γλιτώνετε» αρκετές θερμίδες κάθε φορά που έχετε έξοδο.
Αντί για...                      Διαλέξτε...                    Γλιτώστε
1 ποτήρι μπύρα              Τζιν με τόνικ                 35 θερμίδες
2 ποτήρια κρασί             1 ποτηράκι αφρώδες     100 θερμίδες
                                       λευκό κρασί
1 ποτήρι γλυκό μηλίτη   1 ουίσκι με αναψυκτικό  70 θερμίδες
                                       λάιτ


Πηγή : Web Only

Η «ορμόνη της αγκαλιάς» βελτιώνει τις επιδόσεις στο κρεβάτι


Μία ορμόνη που βοηθεί τις μητέρες να «δένονται» με τα μωρά τους πιθανώς δεν ηχεί σαν το υπέρτατο «όπλο» για να αυξηθεί η ερωτική επιθυμία ενός άντρα.
Όμως η ωκυτοκίνη (ή οξυτοκίνη), η οποία αποκαλείται επίσης «ορμόνη της αγκαλιάς», μπορεί «να βελτιώσει δραματικά» τις ερωτικές επιδόσεις των ανδρών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Μάλιστα η βελτίωση είναι τόσο σημαντική, ώστε συγκρίνεται με αυτή των φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία.
Η ωκυτοκίνη είναι μία ορμόνη που εκ φύσεως παράγεται στο σώμα ανδρών και γυναικών. Παίζει ρόλο στο σεξ, στην ερωτική έλξη, στην εμπιστοσύνη και στην αυτοπεποίθηση.
Έξτρα δόσεις αυτής της ουσίας απελευθερώνονται στο αίμα της μητέρας στη διάρκεια του τοκετού, ενεργοποιώντας την παραγωγή γάλακτος, ενώ πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο κατά τον θηλασμό, βοηθώντας έτσι μητέρα και μωρό να «δεθούν».
Προσφάτως, μελέτη έδειξε πως μπορεί να κάνει τους άντρες πιο ευαίσθητους στα συναισθήματα των άλλων, αλλά έως τώρα ουδείς γνώριζε πως θα επηρέαζαν τους άντρες οι έξτρα ποσότητές της.
Την απορία αυτή λύνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, οι οποίοι δημοσιεύουν στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM) την περίπτωση ενός πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος έπασχε από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και δυσκολευόταν να διατηρήσει κοινωνικές σχέσεις.
Η σχέση του με τη σύζυγό τους επίσης αντιμετώπιζε προβλήματα και τα κλασικά φάρμακα είτε δεν ήταν κατάλληλα γι’ αυτόν είτε του προκαλούσαν παρενέργειες.
Έτσι, οι ερευνητές αποφάσισαν να τον κάνουν πιο στοργικό, ζητώντας του να χρησιμοποιεί δύο φορές την ημέρα ρινικό σπρέι ωκυτοκίνης.
Η αγωγή λίγο επηρέασε τα κοινωνικά προβλήματά του, αλλά έκανε θαύματα στην ερωτική του ζωή, γράφουν.
Η ερωτική επιθυμία του αυξήθηκε από «πολύ αδύναμη» σε «αρκετά ισχυρή», η ερωτική του διέγερση από «κάπως δύσκολη» σε «κάπως εύκολη» και η ερωτική πράξη καθ’ εαυτή έγινε πιο εύκολη και πιο ικανοποιητική.
Το σπρέι είχε και συναισθηματικά οφέλη. Ο άντρας δήλωσε πως του είναι πλέον πιο εύκολο να δείχνει τρυφερότητα στη γυναίκα του, ενώ εκείνη είπε πως ο σύζυγός της ήθελε να είναι πιο κοντά της και ήταν πιο ευγενικός.
Ωστόσο, δεν ήταν όλες οι εκδηλώσεις στοργής τόσο ευπρόσδεκτες, διότι ο άντρας – τον οποίο οι ερευνητές αποκαλούν «κύριο Μπι» - είχε αποκτήσει τη συνήθεια να αγκαλιάζει και τους συναδέλφους τους με έναν όχι και τόσο κόσμιο τρόπο.
Άλλες παρενέργειες, πάντως, η αγωγή δεν είχε – τουλάχιστον όχι έως τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου, παρότι ο κύριος Μπι χρησιμοποιούσε ήδη καθημερινά το σπρέι επί αρκετούς μήνες.
Όταν, πάντως, διέκοπτε τη χρήση του σπρέι, όλα τα οφέλη εξαφανίζονταν.
Οι ερευνητές λένε πως οι βελτιώσεις που παρατήρησαν είναι εφάμιλλες με αυτές των φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία και προσθέτουν πως τα ευρήματά τους επαρκούν για να αρχίσουν μεγάλες μελέτες με άνδρες, ώστε να διερευνηθούν καλύτερα οι επιδράσεις της ωκυτοκίνης.


Πηγή : Web Only