Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ζητάνε πίσω τα λεφτά!

ζητάνε πίσω τα λεφτά! 
σοκ για προσωπικό των ΕΔ ,ειδικά σε μονάδες της περιφέρειας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο με τηλεφωνική μάλιστα παρέμβαση ,λόγω …του επείγοντως ενημέρωσε το ΓΕΣ ότι δεν πρόκειται να εγκριθούν κονδύλια για έξοδα οδοιπορικών-εκτός έδρας στρατιωτικών εντός του 2012. Και όχι μόνο αυτό!

Σε μονάδες που οι διοικητές είχαν αποδεσμεύσει κονδύλια για να δοθούν στο προσωπικό, ζητάνε πίσω τα λεφτά! 

Πρόκειται για χρήματα που αφορούν στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο!

Όπως είναι κατανοητό επικρατεί αναβρασμός στις μονάδες που τα …μαντάτα του ελεγκτικού συνεδρίου έφθασαν ήδη. 

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Έπιασαν έναν από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού..


Έπιασαν εδώ και 48 ώρες ένας εκ των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν το καλοκαίρι του 1996 στην Κύπρο.

Πρόκειται για τον Τούρκο, Ερχάν Αρικλί, τότε πρόεδρο της ένωσης φοιτητών του ψευδοκράτους, ενώ η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε με βάση σήμα της Ιντερπόλ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειωτέο πως ηδη οι τουρκικές διπλωματικές αρχές ασκούν πιέσεις ώστε να απελευθερωθεί ο Ερχάν Αρικλί.

Ο Ερχάν Αρικλί κατά τη σύλληψή του παρουσίασε διπλωματικό διαβατήριο αλλά και κάρτα παραμονής στο Κιργιστάν, όπου κατέφυγε μετά το φονικό........--> --> 

Βρέθηκε ο τάφος της γυναίκας και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδου;


Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών.
Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας τηνιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.
Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο εσωτερικό της αφορά στον εντοπισμό των τάφων της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του υιού τους, Αλέξανδρου Δ’. Οι προσπάθειες για ανασκαφές στην «τούμπα» ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια τον Ιούλιο του 2009, ωστόσο σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το φετινό καλοκαίρι, οι προσπάθειες εντάθηκαν κι εδώ και δύο μήνες οι ενδείξεις είναι σοβαρές για την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη σε δηλώσεις της εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένη πλην όμως αισιόδοξη για την πορεία των ανασκαφικών ερευνών.
«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε συγκεκριμένο», σημείωσε, «αφού δεν έχουμε στα χέρια μας κάτι περισσότερο, παρά μόνο ενδείξεις, ιστορικές πηγές και όσα μεταφέρουν από γενιά σε γενιά οι κάτοικοι της περιοχής».
Σε αυτήν την ανασκαφική προσπάθεια πολύτιμη είναι η βοήθεια που προσφέρει στην αρχαιολογική υπηρεσία ο Δήμος ΑμφίποληςΟδηγός της Κατερίνας Περιστέρη σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο πρώτος ερευνητής του χώρου, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης, ο οποίος είχε επιχειρήσει ανασκαφές από το 1965 μέχρι τον θάνατο του το 1985.
Η Ρωξάνη ήταν η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γεννήθηκε περί το 341 π.Χ. στην Βάκτρια (τότε Ανατολική Περσία, τώρα βόρειο Αφγανιστάν).
Ύστερα από την κατάκτηση του φρουρίου του πατέρα της από τον Μέγα Αλέξανδρο και σε ηλικία 14 ετών, παντρεύτηκε τον μεγάλο στρατηλάτη το 327 π.Χ. Ο γάμος τους είχεπολιτική σκοπιμότητα για τον εξευμενισμό των Βακτρικών Σατραπιών, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες ο Αλέξανδρος είχε δηλώσει ερωτευμένος.
Η Ρωξάνη τον συνόδευσε στην εκστρατεία του στην Ινδία και γέννησε τον γιο τους Αλέξανδρο Δ’ μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ..
Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου άφησε εκτεθειμένους τη Ρωξάνη και το γιο της, οι οποίοι έπεσαν θύματα άγριας δολοφονίας το 311 π.Χ. μετά από εντολή του βασιλιάΚασσάνδρου. Τα αίτια των δολοφονιών ήταν για να σφετεριστεί τον θρόνο του βασιλείου, μια και ο 12χρονος Αλέξανδρος Δ’ ήταν ο μόνος νόμιμος διάδοχος της τεράστιας αυτοκρατορίας.
ΠΗΓΗ: Το μεγαλύτερο blog της πόλης

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

"Τι ζητούν οι στρατιωτικοί".Το ψήφισμα.


Η αρχή έγινε το δικαίωμα στην διαμαρτυρία κατοχυρώνεται,όλοι οι συνάδελφοι που σέβονται τον εαυτό τους και την πατρίδα έχουν καθήκον να υπερασπιστούν το μέλλον τον παιδιών τους,καθώς και την επιβίωση του Ελληνικού λαου ενάντια στον εργατικό μεσαίωνα και ξεπεσμό.Με σεβασμό στης αρχές που διακατέχουν όλους μας και προς υπερασπίσει τον δικαιωμάτων ενός ελεύθερου έθνους

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Επί ποδός οι στρατιωτικοί. Προβληματισμός στο Πεντάγωνο για τη διαδήλωση που ετοιμάζουν χιλιάδες ένστολοι την Τετάρτη.


Ένστολη διαμαρτυρία τη 12-9-2012

Να μην λείψει κανείς. Δίνουμε όλοι μαζί το παρόν. Δυναμικά.
Στην περιφέρεια μπορούν να προβούν οι συνάδελφοι σε κατά κρίση ενέργειες.την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012
και ώρα 16.30΄ στην πλατεία Κολοκοτρώνη
(παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου)
Η απάνθρωπη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, η περιφρόνηση των κοινωνικών αναγκών μας, η απαξίωση της κοινωνικής προσφοράς μας και ο εμπαιγμός της νοημοσύνης μας, μας ενώνει σε έναν αγώνα μέχρι τη νίκη. Σε έναν αγώνα, μαζί με τον Ελληνικό λαό, ενάντια στις καταστροφικές προσταγές των δανειστών μας, που καταπατούν βάναυσα το Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους.
Ο Έλληνας στρατιωτικός διαδηλώνει. Νόμιμη ή παράνομη ενέργεια;Το δικαίωμα της συνάθροισης κατοχυρώνεται στο άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος και είναι το αρχαιότερο δικαίωμα συλλογικής - ομαδικής δράσης στο ελληνικό συνταγματικό δίκαιο. Συνδέεται στενά με την ελευθερία της έκφρασης (άρθρο 14 παρ. 1 Σ) και τη συμπληρώνει. Καλύπτει τη δημόσια συνάθροιση σε ανοιχτό χώρο, την οποία δεν εξαρτά από προηγούμενη άδεια της αρχής.Επί ποδός οι στρατιωτικοί.
Προβληματισμός στο Πεντάγωνο για τη διαδήλωση που ετοιμάζουν
χιλιάδες ένστολοι την Τετάρτη.

Real news της 9-9-2012

Στρατός 110 νοσηλευτών χάθηκε από το 401 και βρθηκε σε γραφεία πολιτικών!!!!οσο για το 424 πολλοι ειναι εκτος καθηκοντων


Στρατός 110 νοσηλευτών χάθηκε από το 401 και βρέθηκε σε γραφεία πολιτικώνΤη στιγμή που και τα στρατιωτικά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού γίνεται γνωστό πως 110 νοσηλευτές του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου είναι τοποθετημένοι σε γραφεία πολιτικών.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι 110 νοσηλευτές βρίσκονται υπηρετούν σε γραφεία πολιτικών ή είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες και προσφέρουν υπηρεσίες άσχετες με την ειδικότητα τους. Ήδη έχει ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία κατάσταση με το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί σε θέσεις εκτός του χώρου της Υγείας, ώστε να επιστρέψει στα νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας ζήτησε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες να επιστρέψουν και οι 110 στα «πραγματικά» καθήκοντα τους ενώ έδωσε και κατευθυντήριες οδηγίες για τη βελτίωση των παροχών υγειονομικών υπηρεσιών από τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε συνδυασμό με το φρένο που πρέπει να μπει στην αλόγιστη σπατάλη.

iefimerida.gr 
θα λεγαμε να δειτε και στο 424 ποσοι ειναι εκτος καθηκοντων τους σε γραφεια και ποστα!!!οσο για υπηρεσια ουτε 3 τον μηνα!!!!!δημηουργοντας προβλημα στην λειτουργια του 424 αλλα και στης υπηρεσιες!!!!