Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μ113 SOUKOS 3G ΜΕ ΠΥΡΟΒΌΛΟ GATLING


Επιτυχημένες δοκιμές σε πεδίο βολής του Ελληνικού Στρατού πραγματοποίησε πρόσφατα το πρωτότυπο του τηλεχειριζόμενου πύργου πυροβόλου Gatling τύπου Μ61 της Soukos Robots, τοποθετημένο σε τεθωρακισμένο όχημα Μ113 με πρόσθετη θωράκιση βάρους 50kg ανά τετραγωνικό μέτρο, σχηματίζοντας το ολοκληρωμένο σύστημα M113 Soukos 3G. Αποτέλεσμα παλαιότερης πρωτοβουλίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την αξιοποίηση του πλεονάσματος πυροβόλων Μ61 με 6 κάννες των 20mm από αποσυρθέντα μαχητικά αεροσκάφη, ο συνδυασμός μπορεί να καλύψει την απαίτηση εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας των δυνάμεων του ΕΣ με ελάχιστο κόστος, παρέχοντας επιπλέον ικανότητα εμπλοκής στόχων εδάφους και επιφανείας. 

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Το ψωμί των αρχαίων Ελλήνων από δίκοκκο σιτάρι. (εμποδίζει τήν ανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου).


Γνωρίζετε ότι το ψωμί των αρχαίων Ελλήνων ήταν από δίκοκκο σιτάρι; Το Δίκοκκο Σιτάρι ήταν δημητριακό των αρχαίων Ελλήνων και το ονόμαζαν Ζεία. Σύμφωνα με ευρήματα σε ανασκαφές στη Μικρά Ασία ανακαλύφθηκαν σπόροι Δίκοκκου Σιταριού από το 12.000 π.Χ. και το χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή του ψωμιού μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '20.
Στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν ψωμί από απλό σιτάρι (μονόκοκκο). Το μονόκοκκο σιτάρι το είχαν ως τροφή των ζώων και το ονό­μαζαν πυρρό. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί από
Δίκοκκο Σιτάρι, θεωρώντας πολύ σημαντική και θρεπτική την αξία του. Σχετικές αναφορές έχουμε από τον Όμηρο στην Ιλιάδα αλλά και από διάφορους κλασικούς.
Το Δίκοκκο Σιτάρι περιέχει το αμινοξύ Λυσίνη (Lycin), ένα βασικό δομικό συστατικό όλων των πρωτεϊνών, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην πέψη, την ευκολότερη πρόσληψη του ασβεστίου και του μαγνησίου. Ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του μόνο με Δίκοκκο Σιτάρι. Οι Ιταλοί το ονομάζουν Farro και οι ΓερμανοίEmmer.
Ο επίσημος παγκόσμιος όρος για το Δίκοκκο Σιτάρι είναι Triticum Dicoccum
Ονοματολογία Δίκοκκου Σιταριού:
Βοτανολογία                 Γερμανικά      Ιταλικά             Άλλη ονομασία
Triticum Monococcum     Eincorn        Farro Piccolo        Farro Monococcum
Triticum Dicoccum          Emmer         Farro Medio         Farro Dicoccum     
Triticum Spelta               Spelt          Farro Grosso        Dinkel

Στα χημικά εργαστήρια συνέκριναν αλεύρι aπό Ζειά και Σιτάρι καi μέχρι τo 1926 διαπιστώνουν ότι:
Στον εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους ευρώ τον όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ο αδένας δημιουργεί τη μνήμη και τη φαντασία στους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (αμινοξέα). Αυτές οι πρωτείνες για νά συνδεθούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν τα συμπλέγματα της μνήμης και να διατηρηθούν αυτά στον χρόνο, χρειάζονται μία δύναμη, μία κόλλα, για να κολλήσουν. Αυτή την κόλλα, την προσφέρουν οι τροφές μας και την ονομάζουμε πρωτεΐνη στήριξης, πού σημαίνει συγκόλληση και σταθεροποίηση της μνήμης.
Το ψωμί πού τρώμε από τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως από αυτές που έχει τό ψωμί από τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται και η διαφορά τους.
Στο σιτάρι υπάρχει άφθονη γλουτένη. Η γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα που χρησιμοποιείται ως φυσική κόλλα από τους ανθρώπους στην καθημερινή ζωή. Η γλουτένη όμως, ως πρωτείνη – στηρίξεως- (συγκόλλησις) των πρωτεϊνών του εγκεφάλου για την δημιουργία τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ισχυρή μνήμη, αλλά περιορισμένη, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμη σε πολύ λίγες εικόνες. Έτσι καταστρέφει τη φαντασία και το δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει την υγεία και το πνεύμα.
Η Ζειά                                                            
1. Βοηθάει στην απορρόφηση τών θρεπτικών συστατικών (camg) κ.ά.
2. Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καί καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.
3. Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήν ανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου).
4. Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ποιοι Είναι Οι Οκτώ Αξιωματικοί Που Ανοίγουν Οι Λογαριασμοί Τους Για Την Έρευνα Των Υποβρυχίων


Ποιοι Είναι Οι Οκτώ Αξιωματικοί Που Ανοίγουν Οι Λογαριασμοί Τους Για Την Έρευνα Των Υποβρυχίων Δύο πλοίαρχοι,τέσσερις αντιπλοίαρχοι ,δύο υποναύαρχοι κι ένας πολιτικός υπάλληλος του Πολεμικού Ναυτικού είναι οι εννέα των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα ελεγχθούν στο πλαίσιο της έρευνας για την σύμβαση του εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209.

 Το αίτημα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών υποβλήθηκε από το ΣΔΟΕ ,μετά από εισαγγελική εντολή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι εννέα υπηρετούσαν σε σημαντικές θέσεις επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου. Η εφημερίδα έχει μάλιστα πρώτο θέμα με τίτλο “‘ήρθε η σειρά του Γιάννου”. Στο δημοσίευμα αναφέρονται οι εννέα ελεγχόμενοι με τα αρχικά τους: Κ.Π αντιπλοίαρχος Κ.Δ πλοίαρχος Κ.Δ αντιπλοίαρχος Ν.Γ υποναύαρχος Α.Β υποναύαρχος Π.Κ πλοίαρχος Μ.Γ αντιπλοίαρχος Α.Α αντιπλοίαρχος Γ.Δ πολιτικός υπάλληλος Η δικαιοσύνη εκτός από την υπόθεση των υποβρυχίων ελέγχει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ,του ηλεκτρονικού πολέμου και άλλων συμβάσεων της εποχής του Γιάννου Παπαντωνίου

Πηγή: 
www.MadatoForos.com

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πως να «ξυπνήσετε» τον μεταβολισμό σας

  Όργανα που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό
Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός ελέγχεται από τον θυρεοειδή αδένα, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχεται από τον υποθάλαμο του εγκεφάλου. Ρόλο παίζει επίσης το πάγκρεας.
Για να τον αυξήσετε
1. Να κάνετε ασκήσεις με βάρη ή/και με αντιστάσεις. Κάθε κιλό μυϊκής μάζας στο σώμα καίει περίπου 12 θερμίδες την ημέρα μόνο για να συντηρηθεί, ενώ κάθε κιλό σωματικού λίπους καίει μόλις 4. Επιπλέον, μετά τις ασκήσεις για αύξηση της μυϊκής μάζας, οι μύες είναι ενεργοποιημένοι σε όλο το σώμα.
2. Να κάνετε αεροβική. Η αεροβική (λ.χ. περπάτημα με γρήγορο βήμα, τζόγγινγκ, χορός, ποδηλασία, κολύμπι κ.τ.λ.) μπορεί να μην αυξάνει την μυϊκή μάζα, αλλά διατηρεί αυξημένο τον μεταβολισμό τις ώρες μετά την ολοκλήρωσή της. Το κλειδί είναι να «τα δώσετε όλα» στη διάρκειά της.
3. Να είστε όσο πιο δραστήριοι μπορείτε. Όσο λιγότερο κάθεστε μέσα στην ημέρα, τόσο το καλύτερο για τον μεταβολισμό σας.
4. Να πίνετε επαρκείς ποσότητες υγρών. Ο οργανισμός χρειάζεται νερό για να κάνει καύσεις και η αφυδάτωση ευνοεί την επιβράδυνση του μεταβολισμού.
5. Μην κάνετε αυστηρές δίαιτες (κάτω από 1.000 θερμίδες την ημέρα). Όταν ο οργανισμός αντιλαμβάνεται πως υπάρχει στέρηση θερμίδων, αντιδρά επιβραδύνοντας τον βασικό μεταβολικό ρυθμό, ούτως ώστε να «αποθηκεύσει» θερμίδες απαραίτητες για την επιβίωσή του.
6. Να τρώτε λίγο και συχνά (κάθε 3-4 ώρες) στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τον μεταβολισμό και επίσης περιορίζει την υπερκατανάλωση φαγητού.
7. Να τρώτε πικάντικα φαγητά. Μελέτες έχουν συσχετίσει την καψαϊκίνη (είναι το συστατικό που προσδίδει στα καυτερά τρόφιμα, όπως η κόκκινη πιπεριά την χαρακτηριστική γεύση τους) με ελαφρά και παροδική αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού.
8. Να πίνετε σκέτο καφέ. Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να αυξήσει λίγο και παροδικά τον μεταβολισμό
9. Να πίνετε πράσινο ή oolongτσάι. Μελέτες έχουν δείξει πως ο συνδυασμός καφεϊνης και κατεχινών (είναι συστατικά αυτών των τσαγιών) μπορεί να ωθήσουν το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες.

Τα «δυνατά» παυσίπονα μπορεί να επηρεάσουν την στύση

  Οι άντρες που παίρνουν τακτικά ισχυρά, συνταγογραφούμενα παυσίπονα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν 11.000 άντρες με πόνο στη μέση, αρκετοί εκ των οποίων υπέφεραν τόσο πολύ ώστε έπαιρναν τακτικά οπιοειδή παυσίπονα, όπως η κωδεΐνη.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Spine», απ’ όσους έπαιρναν υψηλές δόσεις οπιοειδών επί τέσσερις μήνες ή περισσότερο, το 19% έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία, ενώ μεταξύ όσων δεν έπαιρναν οπιοειδή το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 7%.
Η διαφορά αυτή υποδηλώνει ότι η συστηματική και μακροχρόνια λήψη οπιοειδών υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, σημειώνουν στο άρθρο τους.
Εκτός από την κωδεΐνη, στα οπιοειδή αναλγητικά ανήκουν η υδροκωδόνη, η οξυκωδόνη, η μορφίνη κ.ά.
«Η μελέτη μας έδειξε ότι οι άνδρες οι οποίοι παίρνουν οπιοειδή αναλγητικά για εκτεταμένα χρονικά διαστήματα διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρίτσαρντ Ντέγιο, από το Κέντρο Έρευνας της Υγείας του υγειονομικού οργανισμού KaiserPermanenteκαι καθηγητής Οικογενειακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Υγείας & Επιστήμης του Όρεγκον.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα είναι η αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά ότι υπάρχει κάποια συσχέτιση η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν κατά την συνταγογράφηση αναλγητικών για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στη μέση».
Η μελέτη έδειξε ακόμη πως η κατάθλιψη και η χρήση υπνωτικών όπως οι βενζοδιαζεπίνες επίσης αύξαναν τις πιθανότητες να εκδηλώσει ένας άνδρας στυτική δυσλειτουργία.
Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου ήταν η ηλικία, καθώς οι άνδρες ηλικίας 60-69 ετών είχαν 14πλάσιες πιθανότητες να υποβάλλονται σε αγωγή για στυτική δυσλειτουργία έναντι των ανδρών ηλικίας 18-29 ετών.