Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Οι φθηνές διακοπές που διαφήμιζε στο facebook ήταν απάτη...


Εξιχνιάστηκαν, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τριάντα οκτώ (38) απάτες, που αφορούσαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση υποτιθέμενων δελεαστικών ταξιδιωτικών «πακέτων», τα οποία διαφημίζονταν μέσω διαδικτύου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη προχθές (28.06.2013), στην Θεσσαλονίκη, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη με υπολογιστή, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καθώς και για απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από διάφορους Φορείς και χρήστες του διαδικτύου, που είχαν πραγματοποιήσει αγορά «πακέτων» διακοπών που διαφημίζονταν κυρίως μέσω του Facebook , χωρίς αυτά να πραγματοποιηθούν ποτέ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής και ψηφιακής έρευνας, διάρκειας δύο (2) μηνών, που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε ο συλληφθείς ως διαχειριστής επίμαχων προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και διοργανωτής των υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων.
Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi), ο συλληφθείς κατάφερε στο χρονικό διάστημα από 10-09-2012 έως και 19-06-2013 να αποσπάσει, από τουλάχιστον τριάντα οκτώ (38) πολίτες, συνολικό χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, ο τρόπος δράσης του 30χρονου, συνίσταται στη δημιουργία εικονικών προφίλ Τουριστικών Γραφείων στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook , μέσα από τα οποία διαφήμιζε ταξίδια προς διάφορους προορισμούς στο εξωτερικό (Παρίσι, Λονδίνο, Ντουμπάι κ.λπ.) και φθηνά «πακέτα» διακοπών.

Στη συνέχεια εισέπραττε από πολίτες χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για την πραγματοποίηση των ταξιδιών, έπειτα, όμως, διέκοπτε κάθε επικοινωνία με τους πελάτες και τα ταξίδια δεν πραγματοποιούνταν ποτέ.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς την 27-06-2013 ανάρτησε προσφορά σε εικονικό προφίλ στο Facebook . Κατόπιν αυτού, προχθές (28-06-2013), κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο (2) κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες SIM , εκ των οποίων το ένα (1) χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση μιας από τις απάτες που εξιχνιάστηκαν.

δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι

δύο (2) κινητές συσκευές αφής ( tablet ).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε όμοιες πράξεις, για να προσδιοριστεί το μέγεθος της απάτης.

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες του διαδικτύου:

Να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών καταστημάτων για τα οποία θα πρέπει να προσδιορίζονται ξεκάθαρα τα στοιχεία της εταιρείας, δηλαδή το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και τα στοιχεία επικοινωνίας.
Να κάνουν τις αγορές τους σε ιστοσελίδες που παρέχουν «ασφαλείς συναλλαγές», βάσει διεθνών πιστοποιήσεων.

Να αποφεύγουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές από υπολογιστές τρίτων ή δημόσια προσβάσιμους (π.χ. από Ίντερνετ καφέ).

Να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος. Να μην χρησιμοποιούν για κωδικό ονόματα οικείων, ημερομηνίες γέννησης, επετείων, κ.λπ., που εύκολα μπορεί να προβλεφθούν.

Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος πρέπει να είναι σαφή. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην τιμή του προϊόντος, τον τρόπο πληρωμής, το χρόνο παράδοσης και την πολιτική επιστροφών-ακυρώσεων.

Οι όροι χρήσης της συναλλαγής πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς.

Για ηλεκτρονικές αγορές είναι προτιμότερες οι προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο οικονομικής ζημίας.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύματα διαδικτυακής απάτης, να απευθυνθούν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 210 6476464 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ccu@cybercrimeunit. gov.gr.

DCA το φάρμακο του καρκίνου που εμποδίζεται να κυκλοφορήσει


Ο γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης καρδιολόγος στην Αλμπέρτα του Καναδά ανακάλυψε ότι η χορήγηση της ουσίας DCA σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο βοηθά δραστικά στην υποχώρηση της ασθένειας!! Μάλιστα σε ορισμένες μορφές καρκίνου όπως του πνεύμονα, του στήθους και του εγκεφάλου επιτεύχθηκε συρρίκνωση των καρκινικών όγκων πάνω από 70%!!!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ;;;
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ
ΚΑΝΤΕ INVITE ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!
ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Υγεία: Οι πατάτες ρίχνουν την πίεση και δεν παχαίνουν!


Τις θεωρούμε παχυντικές, γεμάτες λίπος και ανθυγιεινές και είναι από τις πρώτες που κόβει όποιος θέλει να κάνει δίαιτα. Μια νέα μελέτη, όμως, δείχνει πως οι πατάτες όχι μόνο δεν παχαίνουν...αλλά μπορούν και να ρίξουν την αρτηριακή πίεση – αρκεί να είναι μαγειρεμένες με τον σωστό τρόπο.

Ποιος είναι αυτός; Υπάρχουν τρεις επιλογές: στον φούρνο μικροκυμάτων, βραστές ή ψητές – δίχως βούτυρο, λάδι ή οποιαδήποτε σος, σύμφωνα με τον δρα Τζο Βίνσον, καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Σκράντον στην Πενσυλβάνια που πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη.

Ο δρ Βίνσον και οι συνεργάτες του επιστράτευαν 18 άντρες και γυναίκες, που έτρωγαν καθημερινά το μεσημέρι και το βράδυ έξι έως οκτώ πατάτες μεγέθους μπάλας του γκολφ. 

Έπειτα από ένα μήνα, η συστολική και η διαστολική τους πίεση (ο μεγάλος και ο μικρός αριθμός στη μέτρηση, αντιστοίχως) είχαν μειωθεί κατά 3,5% και 4,3%.Επιπλέον, κανένας δεν είχε πάρει βάρος.
Οι περισσότεροι εθελοντές ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και έπαιρναν φάρμακα για υπέρταση.Όπως είπε ο δρ Βίνσον στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, το οποίο διεξήχθη στο Ντένβερ, οι πατάτες προκαλούν κορεσμό της πείνας και με τη βοήθειά τους είναι πιθανό οι εθελοντές να περιόρισαν άλλα, ανθυγιεινά τρόφιμα.

Οι πατάτες που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν πορφυρές και τόσο μικρές ώστε κάθε μία περιείχε μόλις 12 θερμίδες, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν πως ανάλογα οφέλη παρέχουν και οι κοινές πατάτες.

Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, οι ερευνητές λένε πως το ιδεώδες είναι να μαγειρεύονται και να καταναλώνονται με τη φλούδα, η οποία περιέχει πολύτιμες χημικές ουσίες.

Το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων θεωρείται ιδανικό, διότι διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τους.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα


Διαγωνισμούς για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή προκηρύσσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σύμφωνα με πληροφορίες μας. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή αναμένεται να προβεί στην πρόσληψη 250 ατόμων σε όλες τις βαθμίδες, για το έτος 2013.

Στις προκηρύξεις που πρόκειται να δημοσιευθούν θα αναφέρονται διεξοδικά η διαδικασία των διαγωνισμών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.

Εξέταση αίματος για τον καρκίνο του στόματος


Μια νέα εξέταση αίματος που θα προβλέπει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στόματος που έχει προκληθεί από τον ιό HPV αναπτύσσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ήδη έχουν ανακαλύψει έναν βιοδείκτη της ασθένειας, ο οποίος φαίνεται ότι μπορεί να εντοπιστεί από την κατάλληλη εξέταση αίματος, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ο καρκίνος να αποφευχθεί. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ Paul Brennan, από την αρμόδια υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι ερευνητές αυτόν τον καιρό προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η χρήση του συγκεκριμένου βιοδείκτη θα είναι έγκυρη, ώστε η εξέταση να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα. 

Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα ισχύει για διάστημα τουλάχιστον δέκα ετών από την αιμοληψία και δεν θα αφορά μόνο τον καρκίνο του στόματος, αλλά και τον στοματοφαρυγγικό καρκίνο, δηλαδή τις μορφές της ασθένειας που πλήττουν τις περιοχές που συνδέονται με το στόμα, όπως η γλώσσα και ο φάρυγγας. Όπως τόνισαν οι επιστήμονες, μπορεί οι κυριότερες αιτίες πρόκλησης καρκίνου να είναι το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο τα στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι τουλάχιστον το 60% του στοματοφαρυγγικού καρκίνου προκαλείται από το στέλεχος HPV16. 

Μάλιστα, τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν στις ΗΠΑ δείχνουν ότι τα περιστατικά στοματοφαρυγγικού καρκίνου αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. 

Όπως είπε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο δρ Eric Genden, «υπάρχει επιδημία στους καρκίνους που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή και έχουν σχέση με τον ιό HPV». 

Μόνο το 2009 υπήρξαν στις ΗΠΑ 13.000 νέα περιστατικά στοματοφαρυγγικού καρκίνου εξαιτίας του ιού, από τα οποία τουλάχιστον τα 10.500 ήταν άνδρες. 

Οι επιστήμονες τόνισαν επίσης ότι οι προειδοποιήσεις των γιατρών για τη σχέση αυτής της μορφής καρκίνου με τον HPV γίνονται εδώ και χρόνια, ωστόσο το θέμα πήρε αρκετή δημοσιότητα έπειτα από τη δήλωση που έκανε πρόσφατα ο Μάικλ Ντάγκλας για τον καρκίνο που πέρασε το 2010, αποκαλύπτοντας ότι στην περίπτωσή του προκλήθηκε ακριβώς από αυτήν την αιτία. Tromaktiko

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Βρήκαν γιατί κάνει μεταστάσεις ο καρκίνος


Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν γιατί εξαπλώνεται ο καρκίνος στο σώμα – ένα εύρημα που πιστεύεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τη νόσο.
Η έρευνά τους εστιάζεται στον μηχανισμό που εμφανίζεται όταν τα καρκινικά κύτταρα αλληλεπιδρούν με τα υγιή, προκειμένου να «ξεφύγουν» από την περιοχή όπου πρωτοαναπτύσσονται για να μετασταθούν σε άλλα σημεία.
Οι επιστήμονες ήξεραν ότι τα καρκινικά κύτταρα επιστρατεύουν υγιή κύτταρα για να μπορέσουν να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις στο σώμα, αλλά το πως γινόταν αυτό και πως θα μπορούσε να ελεγχθεί παρέμενε άγνωστο.
Όπως όμως γράφουν στην επιθεώρηση «Nature Cell Biology» επιστήμονες από το University College του Λονδίνου (UCL), κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν αυτή την διαδικασία, χρησιμοποιώντας δύο είδη εμβρυϊκών κυττάρων: τα κύτταρα νευρικής ακρολοφίας (neural crest cells) και τα πλακοειδή κύτταρα (placode cells).
Τα κύτταρα νευρικής ακρολοφίας μοιάζουν με τα καρκινικά όσον αφορά την «χωροκατακτητική» συμπεριφορά τους (σ.σ. ο καρκίνος εισβάλλει τους παρακείμενους ιστούς για να μπορέσει να εξαπλωθεί).
Τα πλακοειδή κύτταρα, εξάλλου, επιτέλεσαν τον ρόλο των υγιών κυττάρων στην νέα έρευνα.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν τοποθέτησαν κύτταρα νευρικής ακρολοφίας δίπλα στα πλακοειδή, τα πρώτα υπέστησαν μια «δραματική μεταμόρφωση» και άρχισαν «να κυνηγούν» τα δεύτερα. Την ίδια στιγμή, τα πλακοειδή εξεδήλωσαν μία συμπεριφορά «αποφυγής» των κυττάρων νευρικής ακρολοφίας.
Η όλη διαδικασία διαπιστώθηκε ότι εξαρτάται από την παραγωγή ορισμένων χημικών μορίων από τα πλακοειδή κύτταρα, τα οποία προσελκύουν εκείνα της νευρικής ακρολοφίας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρομπέρτο Μεγιόρ, από το Τμήμα Κυτταρικής & Αναπτυξιακής Βιολογίας του UCL, πιστεύουν ότι ακριβώς το ίδιο γίνεται και με τα αληθινά καρκινικά κύτταρα, τα οποία «κυνηγάνε» και τελικά προσκολλώνται στα υγιή επειδή αυτά εκπέμπουν μόρια που τα προσελκύουν.
Όπως εξήγησε ο δρ Μεγιόρ, οι περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο δεν οφείλονται στην δημιουργία του πρώτου (πρωτοπαθούς) όγκου, αλλά στην εμφάνιση των μεταστάσεών του (δευτεροπαθείς όγκοι).
Τώρα, λοιπόν, που διαπιστώθηκε ότι το κλειδί για τις μεταστάσεις είναι τα χημικά μόρια που παράγουν τα υγιή κύτταρα, «θα είναι σχετικά εύκολο να επινοήσουμε φάρμακα που θα επεμβαίνουν για να αποτραπεί η προσκόλληση των καρκινικών κυττάρων στα υγιή»

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Φτιάξτε μόνoι σας σπιτικό σαμπουάν με αιθέρια έλαια


Φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν και θρέψτε τα μαλλιά σας σε βάθος. Το συγκεκριμένο σαμπουάν είναι κατάλληλο για... όλους τους τύπους μαλλιών.

Θα χρειαστείτε:

70 ml απλό σαμπουάν χωρίς άρωμα

70 ml νερό

Γύρω στις 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Γύρω στις 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Ρίξτε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι και ανακινήστε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Μετά από μερικά λουσίματα, θα διαπιστώσετε πως τα μαλλιά σας θα έχουν περισσότερη λάμψη και αντοχή.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ιδρύθηκε η ρωσική Ναυτική Διοίκηση Μεσογείου - Μόνιμη παρουσία και στο Αιγαίο



«Η Ρωσία είναι απόλυτα προσηλωμένη στο να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα διασφαλίσουν την μόνιμη ναυτική παρουσία στην Μεσόγειο, περιοχή στην οποία διατηρεί νόμιμα εθνικά συμφέροντα».Αυτό δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της χώρας Vladimir Putin κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κεντρική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας επ΄ευκαιρία της επίσημης ίδρυσης της διοίκησης Μεσογείου.
«Είναι μια στρατηγικά σημαντική περιοχή. Έχουμε συμφέροντα εκεί, συμφέροντα τα οποία σχετίζονται με την διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας της Ρωσίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος διευκρινίζοντας ειδικότερα για τους λόγους τους οποίους έχει η Μόσχα στην «ατζέντα» της για την ανάπτυξη της μόνιμης ναυτικής δύναμης.
στις αποστολές που θα αναλαμβάνει η μόνιμη ναυτική δύναμη Μεσογείου θα είναι η αντιπυραυλική άμυνα, ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος, η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και ανθρωπιστικές αποστολές.

Με εξαίρεση την βάση στην Ταρτούς της Συρίας, στα τρία ρωσικά αγκυροβόλια του Αιγαίου (νοτιοανατολικά της Λήμνου, βόρεια της Αστυπάλαιας και νότια των Κυθήρων), θα βασιστεί η μόνιμη παρουσία του ρωσικού στόλου τη Μεσογείου.
Η Ρωσία πρακτικά δημιουργεί ένα ναυτικό τείχος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και αυτό είναι κάτι που ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 16 σκάφη επιφανείας και εννέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τρία; Εκ των οποίων θα βρίσκονται σε μόνιμη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Φυσικές θεραπείες κατά της πιτυρίδας


Καταπολεμήστε την πιτυρίδα με φυσικό τρόπο. Η αντιαισθητική και ενοχλητική πιτυρίδα δεν κάνει διακρίσεις, εμφανίζεται σε γυναίκες κυρίως όμως στους άντρες, σε ξηρά και σε λιπαρά τριχωτά. Το κυρίως σύμπτωμα της είναι... οι νιφάδες στο τριχωτό που πέφτουν και στους ώμους και κνησμός. Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα κατά της πιτυρίδας με αποτελεσματικότητα διαφορετική σε κάθε άνθρωπο.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές φυσικές θεραπείες κατά της πιτυρίδας. Η συχνότητα των θεραπειών είναι 2 φορές την εβδομάδα και όταν μειωθεί η πιτυρίδα 2-3 φορές το μήνα. Τα προϊόντα που αναγράφονται παρακάτω πρέπει να είναι οργανικά που θα βρείτε εύκολα σε καταστήματα με βιολογικά είδη.

Έλαιο δεντρολίβανου: απλώστε μερικές σταγόνες του ελαίου σε όλο το τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για μερικές ώρες πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Μπορείτε να προσθέσετε στο έλαιο δεντρολίβανου 3-4 σταγόνες χυμό από λεμόνι ή ίση ποσότητα από έλαιο καρύδας.
Ζεστά έλαια: άλλος ένας τρόπος για να μειώσετε αισθητά την πιτυρίδα είναι τα ζεστά έλαια. Επιλέξτε όποιο σας αρέσει έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο, φοινικέλαιο, έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού ή ελαιόλαδο. Ζεστάνετε το ελαφρώς, όσο αντέχουν τα χέρια σας και απλώστε το σε όλο το τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για 30 λεπτά έως και μερικές ώρες, πριν λούσετε τα μαλλιά σας.

Αλόη: απλώστε οργανικό gel αλόης ή τη σάρκα από ένα φύλλο αλόης, σε όλο το τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για μερικές ώρες πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Η αλόη είναι ιδανική για καταστάσεις έντονου κνησμού και ερεθισμού στο τριχωτό.

Μηλόξυδο: αναμείξτε ίσες ποσότητες μηλόξυδου και νερού σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε στο τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για 20-30 λεπτά, ανάλογα πόσο άνετα θα νιώθετε το δέρμα στο τριχωτό. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

Χυμός λεμονιού και έλαιο καρύδας: αναμείξτε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και 5 κουταλιές ελαίου καρύδας. Απλώστε το μείγμα σε όλο το τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για 1-2 ώρες πριν λούσετε τα μαλλιά σας.

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις...


Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις... Ένας στρατιώτης νεκρός από ανατροπή τεθωρακισμένου οχήματος.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Απολύσεις στην ΕΡΤ και στις αμυντικές βιομηχανίες – Το σχέδιο για 2.000 δημοσίους υπαλλήλους


Από τη συρρίκνωση της ΕΡΤ και τη συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) φαίνεται πως θα προκύψει ο μεγάλος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που οδεύουν προς απόλυση.

Εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα αύριο Τρίτη, η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των προτάσεων τόσο για την απόλυση 2.000 υπαλλήλων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, όσο και για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, το ισχυρότερο σενάριο που φαίνεται να μελετά το Μέγαρο Μαξίμου για την αναδιοργάνωση μεγάλων ΔΕΚΟ, απ' όπου θα απολυθούν 1.000-1.300 εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης για 2.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, είναι η συρρίκνωση της ΕΡΤ και η συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ).

Το θέμα της ΕΡΤ αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, εντός της εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οριστικοποιείται και η λίστα μικρότερων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν και θα απολυθεί το προσωπικό τους, απ' όπου εκτιμάται ότι θα δουν τον δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο περίπου 400 υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

τέσσερις Ισραηλινές Σε διαθεσιμότητα από ανάρμοστες φωτογραφίες



Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τέσσερις Ισραηλινές που υπηρετούν στο στρατό της χώρας, έπειτα από ανάρμοστες φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούν και ανέβηκαν στο Facebook.φορώντας μόνο εσώρουχα και στρατιωτικό εξοπλισμό. 
Σύμφωνα με το ενημερωτικό ισραηλινό ιστότοπο Walla

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τούρκοι στρατιώτες στο πλευρό των διαδηλωτών

 διαδηλωτές, κυνηγημένοι από αστυνομικούς, βρήκαν καταφύγιο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν με Αύρες και περιπολικά αλλά η στρατιωτική φρουρά, υπεύθυνη για την ασφάλεια του νοσοκομείου, τις εμπόδισε και μάλιστα έκανε χρήση όπλων για να απειλήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έριξαν χημικά στους στρατιώτες!  Λίγο αργότερα γιατροί από το στρατιωτικό νοσοκομείο μοίρασαν σε διαδηλωτές ιατρικές μάσκες για να προστατευθούν από τα διακρυγόνα.

επεισοδια τουρκια ζωντανα απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων


Οι πολίτες, κουρασμένοι από τον εκφοβισμό της κυβέρνησης, με τη διεφθαρμένη διαχείριση των δημόσιων χώρων και την απερίσκεπτη κατάχρηση της γης,  ενώνονται  για να προστατεύσουν ένα δημόσιο πάρκο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το οποίο βρίσκεται υπό την απειλή της ισοπέδωσης για να κατασκευαστεί στη θέση του το 94ο εμπορικό κέντρο. Ο κόσμος παραμένει, παρά τις βίαιες επιθέσεις από την αστυνομία (να επισημάνω ότι η σημερινή επίθεση έγινε στις 5 π.μ. το πρωί!  Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκαψε σκηνές και ένα άτομο τραυματίστηκε).  Είναι η 3η ημέρα σήμερα και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο!